HIJS verslaat Panters in spektakelstuk, Flyers nieuwe koploper


HIJS Hokij Zoetermeer Panters Face-OFf
Foto: RubenVa Media

Drie duels gisteren in de BeNe League, waar HIJS Hokij Den Haag op sensationele wijze de winst greep in de streekderby tegen Zoetermeer Panters, Flyers de topper won van AHOUD Devils, en HYC een moeizame zege boekte op de jongelingen van Tilburg Trappers.

HIJS HOKIJ DEN HAAG – ZOETERMEER PANTERS 7-6

Lang leek het erop dat Panters er met de zege vandoor zou gaan in de De Uithof. Het was 40 minuten lang de bovenliggende partij. Den Haag liet De Uithof ontploffen met vier treffers in de laatste tien minuten en stapte als winnaar van het ijs.

SNELLE TREFFERS

Het duel was vijftien tellen onderweg toen Jurryt Smid de thuisploeg op voorsprong zette. Ludek Skop antwoordde een minuut later namens Panters. Het was het startschot voor een avond pure promotie voor het ijshockey. Alan van Bentem zette HIJS opnieuw op voorsprong, maar aan de hand van de uitstekend spelende Skop namen de bezoekers het heft in handen. Door treffers van Sam Haijes, Thomas Borgman en opnieuw Ludek Skop stapte Zoetermeer met een 4-2 voorsprong voor het eerst de kleedkamer in.

HIJS Hokij Panters
Foto: Ed Versteeve, Face-Off

ZOETERMEER BETER

Zoetermeer behield de controle over het duel, al moet gezegd worden dat Den Haag mat en slordig speelde. Panters maakte er optimaal gebruik van. Ludek Skop zorgde met een prachtig penalty shot voor de 2-5.  Zoetermeer goalie Villehart Kuusamo bleek een sta in de weg voor de thuisploeg met enkele prima saves. Hij moest vlak voor de zoemer capituleren op een poging van Oliver Petaky die de hoop in de Haagse harten terugbracht.

SENSATIONEEL SLOTSTUK

Den Haag startte fel aan het slotstuk, maar het was opnieuw Panters dat toesloeg via Joy Turpijn. Met een 3-6 stand op het bord leek HIJS op weg naar de eerste nederlaag van het seizoen. Leek. Want in het laatste kwartier kantelde het duel volledig. Nadat Jeffrey Melissant de 4-6 binnen legde, rook Den Haag bloed. Zoetermeer kwam er nog maar mondjesmaat uit, en het verschil in breedte van de selectie leek de bezoekers de das om te doen. Jurryt Smid bracht met twee treffers de ploegen in evenwicht.

HIJS Hokij Panters Face-Off
Foto: RubenVA Media

Waar iedereen zich leek op te maken voor overtime, was het Raymond van der Schuit die drie minuten voor tijd De Uithof liet ontploffen met de winnende treffer.

Pure reclame voor de ijshockeysport in een duel waar Zoetermeer wellicht meer had verdiend, maar HIJS op basis van vechtlust een spectaculaire zege boekte en ongeslagen bleef in de BeNe League.

AHOUD DEVILS – UNIS FLYERS 3-4

Vrijdagavond gingen de Ahoud Devils in het eigen Triavium goed van start in het duel tegen de Unis Flyers, maar misten behoorlijk wat kansen tegen de titelkandidaat uit Heerenveen. Het tempo in dit duel lag erg hoog met veel strijd en halverwege de eerste periode wist Wesley Hendriks  de eerste goal van de avond te scoren voor de thuisploeg.

Devils Nijmegen Flyers Heerenveen Face-Off
Foto: Oscar de Kunder, Face-Off

HARD SPEL

Na een onmogelijke redding van Ahoud Devils goalie Tomislav Hrelja, wisten de Friezen de stand gelijk te trekken via Adam Bezak. Vlak voor het einde van de eerste periode zorgde Pippo Limnell ervoor dat het 1-2 werd voor de Unis Flyers.

De tweede periode stond vooral in het teken van hard spel. Beide teams gingen slordig om met de kansen en er werden veel fouten gemaakt. In het tweede deel van de periode ging het hard. Adam Bezak zette Flyers op 1-3, maar Nijmegen vocht zich terug door goals van Wessel Copier en Levi Houkes. Toch kwam Heerenveen op een 3-4 voorsprong door de derde treffer van Adam Bezak.

ALLES OP ALLES

In de laatste periode ging Nijmegenop jacht naar de gelijkmaker, maar de kansen werden niet benut. Het werd een complete slijtageslag voor de thuisploeg, die Unis Flyers er met de winst vandoor zag gaan. Met een 4-3 zege stapte Heerenveen de bus, en lukte het Nijmegen opnieuw niet om Flyers punten af te snoepen. Flyers is door de winst de nieuwe koploper.

TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – ERA RENOMAR HYC 2-4

De jongelingen van Trappers zijn thuis een lastige klip gebleken voor de tegenstanders. En dat ondervond HYC gisteravond ook. Ondanks dat beide teams wat spelers misten, werd een lekker ijshockeyduel op Stappegoor afgewerkt. De bezoekers wonnen, uiterst moeizaam, met 4-2.

Jacques de Ceuster en Ebe Daems zetten de Herentalers op een 2-0 voorsprong, maar Trappers vocht zich terug via treffers van Marc Donders en Evo Suurhoff.  In die fase van een voorsprong van de thuisploeg niet onverdiend geweest, maar het was HYC dat er met de winst vandoor ging. In de slotfase beslisten Ben Vercammen en Mitch Morgan het duel in Belgisch voordeel. HYC rukt door de winst op naar de bovenste regionen op de ranglijst.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Unis Flyers Heerenveen 8 5 0 1 2 16 +13
2 Eindhoven Kemphanen 8 5 0 0 3 15 +6
3 HIJS Hokij Den Haag 5 4 1 0 0 14 +17
4 ERA Renomar HYC 6 4 1 0 1 14 +20
5 Laco Eaters Geleen 6 3 1 1 1 12 +14
6 AHOUD Devils Nijmegen 7 4 0 0 3 12 +14
7 Chiefs Leuven 5 3 0 0 2 9 -6
8 Luik Bulldogs 6 3 0 0 3 9 -4
9 Zoetermeer Panters 7 2 0 1 4 7 +2
10 Antwerp Phantoms 5 2 0 0 3 6 -8
11 Amsterdam Tigers 6 2 0 0 4 6 -10
12 Trappers Toekomstteam 6 1 0 0 5 3 -17
13 Red Eagles Den Bosch 7 0 0 0 7 0 -41
Previous Time Out: Levi Houkes
Next Tilburg maakt het zichzelf moeilijk in Timmendorf