BeNe League en bekerduels op zaterdag


Duels ZATERDAG Face-off

Het is zaterdag, en je kunt heel erg veel gaan doen,
het wordt in ieder geval een gure dag vandaag,
voor het zetten van schaats of schoen.
Sint en zijn pieten komen vandaag aan in Nederland,
maar nu alle gekheid op een stokkie.
Wat de allerbeste keuze is voor de goedheiligman?
Natuurlijk afreizen naar een mooie pot ijshockey!

BENE LEAGUE

UNIS FLYERS HEERENVEEN – LUIK BULLDOGS

Heerenveen is niet ongenaakbaar gebleken tijdens de start van het seizoen. HIJS Hokij Den Haag en Eindhoven Kemphanen wisten de Friezen in eigen hal te verslaan. Vandaag komt Luik Bulldogs op bezoek in Thialf, de ploeg die twee verliespunten minder heeft dan de regerend kampioen. Één van de twee winstpartijen die Heerenveen boekte, was dan wel in Luik (6-3), dus dat zou vertrouwen moeten geven. Luik is echter niet van plan om zonder slag of stoot de punten cadeau te doen. Om 20:00 uur gaat het duel van start.

RED EAGLES DEN BOSCH – ERA RENOMAR HYC

De jonge ploeg uit Den Bosch ontvangen in  het Sportiom de Belgische brigade van ERA Renomar HYC. De Herentalers komen voor de vierde keer in actie deze editie, terwijl Den Bosch zes verliespartijen noteerde tot nu toe. De laatste duels zit er echter een stijgende lijn in het spel van de Bosschenaren. Is dat genoeg om voor een stunt te zorgen, en de Belgen pootje te lichten? Of wordt het ‘een regelmatige overwinning’ voor HYC? Om 20:15 uur valt de puck op het ijs.

LACO EATERS GELEEN – CHIEFS LEUVEN

Eaters Geleen mag het op Glanerbrook opnemen tegen Chiefs Leuven. Voorlopig aanhaken of afhaken is het motto van dit duel. Bij winst van Geleen, kan het op gelijke hoogte komen met koploper AHOUD Devils Nijmegen. Leuven verloor deze BeNe League campagne één van haar drie duels, dus bij een zege van de Belgen ligt er een  reuzensprong op de ranking in het verschiet. Komt dat zien vanaf 20:30 uur.

ANTWERP PHANTOMS – DOLPHIN EINDHOVEN KEMPHANEN

Eindhoven reist af naar Ruggenveld om het op te gaan  nemen tegen Antwerp Phantoms. Phantoms nam de gebroeders Klijsen over van Tilburg Trappers Toekomstteam. Zij zouden hun debuut kunnen gaan maken, tegen Kemphanen dat aan de hand van de gebroeders Verschuren de laatste weken hot is. Een  echte broedertwist dus. Lukt het Eindhoven om de koppositie weer te heroveren op Nijmegen? Of steekt Phantoms daar een stokje voor? 20:30 uur puck drop.

BEKER VAN NEDERLAND

AMSTERDAM TIGERS – HIJS HOKIJ DEN HAAG

Er zijn van die duels die nergens meer over gaan, anders dan lekker ijstijd maken en de prestige. Dat is de omschrijving van het bekerduel van vanavond tussen Amsterdam Tigers en HIJS Hokij Den Haag. De ploeg van Chris Eimers won alle duels in de groep, terwijl Amsterdam nog wacht op de eerste zege. Het affiche is zeker mooi en getuigt van een mooi stukje rivaliteit, de inzet is echter de baard van de keizer. Om 18:00 uur zet de referee het duel in gang.

BEKER VAN BELGIË

TURNHOUT TIGERS – COLD PLAY SHARKS

Ook hier in de beker geen belangen meer, anders dan prestige. Turnhout Tigers ontvangt Cold Play Sharks uit Mechelen, een duel tussen de twee staartploegen. Hierbij kan Sharks tevreden terugkijken op de bekercampagne met twee knappe zeges op Chiefs, terijwl Turnhout op zoek is naar de eerste zege. Wedstrijdafspraak is om 20:00 uur in Turnhout.

Previous Ahoud Devils koploper na zege op Amterdam Tigers
Next In een harde competitie moet je op je best zijn!