Trappers knokt zich langs Scorpions voor 100e Oberliga zege


Trappers Scorpions Face-Off
Foto: Tilburg Trappers

Knokken. Letterlijk en figuurlijk. Maar het lukte Tilburg Trappers om Hannover Scorpions in de topper van de Oberliga van zich af te houden. In een meeslepend en opwindend duel versloeg de koploper de nummer drie in eigen huis met 3-1. Het betekende niet alleen de dertiende zege op rij, maar ook de 100e zege in de Oberliga.

Trappers Scorpions Face-Off
Foto: Tilburg Trappers

TACTISCH

Beide ploegen blonken in het eerste bedrijf niet uit. Trappers en Scorpions hielden elkaar prima in evenwicht. In het begin van het duel was de thuisploeg de betere, maar tot scoren kwam het niet. Het moest op de hoede zijn tijdens een 5-on-3 mogelijkheid van de Duitsers, maar Tilburg gaf geen krimp. Een vreemd incident was er op de bank van Hannover na wat heen-en-weer ‘gedoe’ tussen Sean Fischer en zijn eigen ploeggenoten. Dat leverde een 10 minuten straf op. Met 0-0 ging het naar de tweede periode.

KNALLEND MIDDENSTUK

Al vroeg in de tweede periode was er dan het gewenste ‘vuurwerk’. Brock Montgomery en Goran Pantic lieten de handschoenen vallen en konden beiden inrukken na hun knokpartijtje. Doelman Linda van Scorpions verloor het ijzer van de schaats en werd (kort) vervangen door de tweede goalie. Nadat Parker Bowles de lat had geraakt, opende Reno de Hondt de score. Een voorsprong die verdiend was op dat moment. Ook Kilian van Gorp en Nick de Ruijter namen het in een klein matpartijtje op tegen een Duitser, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Trappers Scorpions Face-Off
Foto: Tilburg Trappers

NAGELBIJTER

Ondanks dat Tilburg de touwtjes in handen had, kwam Scorpions tóch langszij. De thuisploeg had nog twaalf minuten om puntverlies te voorkomen en de koppositie vast te houden. Vlak voor tijd sloeg Trappers toe, en dat deed het opnieuw via Reno de Hondt. Ondanks wat hachelijke momenten in de slotfase van het duel, bleef Tilburg overeind en scoorde Kevin Bruijsten via een empty net goal de bevrijdende 3-1.

Ice Fighters Leipzig won met 4-2 op bezoek bij Herner EV, zodoende blijft Leipzig in punten gelijk met Trappers, maar hebben de Brabanders een iets beter doelsaldo. Zondag reist Tilburg af naar ECC Preussen Berlin.

Previous Het blijft stuivertje wisselen aan kop Eastern Conference
Next Ahoud Devils koploper na zege op Amterdam Tigers