Het blijft stuivertje wisselen aan kop Eastern Conference


Face-Off KHL Update

Wederom een update van de KHL. Het is stuivertje wisselen in het Oosten. Het Westen blijft stevig in handen van SKA St. Petersburg. Wat gebeurde er de afgelopen dagen nog meer. Patrick van Rijswijk blikt terug.

Barys Astana – Avangard Omsk 1-2 SO (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

De game winning streak van Barys kwam tegen Avangard ten einde. Hierdoor verloor het ook de koppositie in de Eastern Conference. Het duurde tot ver in de derde periode voordat er gescoord werd. Eerst was het Chudinov die Avangard op voorsprong zette. Kort daarna maakte Starchenko de gelijkmaker. Barys probeerde in overtime nog de overwinning te forceren. Haalde zelfs de goalie van het ijs, maar kon de shoot-out niet voorkomen. Semyonov zorgde er uiteindelijk voor dat het extra punt meeging naar Omsk.

Vityaz  – Ak Bars Kazan 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)

Ak Bars deed goede zaken in de Eastern Conference. Door de comfortabele zege op Vityaz namen ze de koppositie weer over van Barys Astana. De thuisspelende ploeg viel vooral op door de 50 strafminuten in de derde periode. Voor Ak Bars scoorden Galiyev, Yarullin, Lukoyanov en Sekac. Afinogenov deed in de tweede periode wat terug voor de thuisploeg.

Jokerit Helsinki – Neftekhimik Nizhnekamsk 6-3 (1-2, 4-0, 1-1)

De vol vertrouwen spelende gasten namen in de eerste periode een 2-1 voorsprong. Ze hadden echter geen antwoord op de vier treffers van Jokerit in de tweede periode. Er was een grote rol weggelegd voor het grote talent, Tolvanen. Met twee goals en dito assists had hij een groot aandeel in de overwinning. De overige goals van Jokerit kwamen van de sticks van Lepisto, Joensuu, Jormakka en Huhtala. Het waren Avtsin (tweemaal) en Sexton die het net vonden voor de gasten.

CSKA Moskou – Salavat Yulaev Ufa 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Hoofdrollen voor Kuzmenko en goalie Johansson van CSKA. Kuzmenko scoorde tweemaal en had een assist op de treffer van Svetlakov. Goalie Johansson pakte de shutout. CSKA blijft goed presteren. Voor Salavat zijn het zware tijden met de vijfde nederlaag in zes duels. Coach Westerlund staat onder zware druk. De ploeg uit Oefa is teruggevallen naar de zevende plaats in de Eastern Conference.

Admiral Vladivostok – Dinamo Moskou 4-5 (0-3, 2-1, 2-1)

In een zeer vermakelijk wedstrijd gingen de punten mee naar Moskou. In een alles of niets poging kwam de thuisploeg in de laatste minuten terug van 2-5 naar 4-5. De gelijkmaker zat in de lucht, maar Dinamo trok toch aan het langste eind. In de eerste periode leek er voor de gasten geen vuiltje aan de lucht, 0-3. Het werd aan het einde dus toch nog spannend. Voor Dinamo scoorden Tarasov (tweemaal), Sidlyarov, Petunin en Ignatushkin. Sayustov (tweemaal), Alexandrov en Tkachyov deden dat voor de thuisploeg.

Amur Khabarovsk – SKA St. Petersburg 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)

Geen vijfde overwinning op rij voor Amur. De thuisploeg maakte het SKA wel enorm lastig en waren bij vlagen de betere ploeg. Na de tweede periode leek de wedstrijd gespeeld, maar niets was minder waar. De thuisploeg vocht wat het waard was. Goalie Koskinen had aan het einde van de derde periode zijn handen vol. Zo versterkte SKA zijn koppositie en blijft Amur net buiten de play-off plaatsen. Voor SKA scoorden Khafizullin, Yakovlev en Kalininn. Voor Amur scoorden Li en ex- Blue Jacket Picard.

Torpedo Nizhny Novgorod – Traktor Chelyabinsk 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)

Traktor blijft het goed doen. Ze staan nu zelfs op een play-off plaats in de Eastern Conference. Door goals van Borodkin, Sarov en Gygne stond het halverwege de tweede periode al 0-3. De overige goals kwamen op naam van wederom Sarov voor Traktor en Zakharchuk voor Torpedo.

Severstal Cherepovets – Avtomobilist Yekaterinburg 2-5 (0-2, 0-2, 2-1)

Avtomobilist blijft verrassen met een vijfde plaats in de Eastern Conference. Ook de lastige uitwedstrijd tegen Severstal werd vrij simpel gewonnen. Pas bij een 0-4 achterstand kon Severstal wat terug doen. Nu ex- Kings en tweemaal Stanley Cup winnaar King ook het net gaat vinden, lijkt de ploeg alleen nog maar sterker te worden. Hij scoorde driemaal in de laatste twee duels voor het team uit de Oeral. Voor Avtomobilist scoorden King (tweemaal), Milovzorov, Chesalin en Mikhnov. Ugarov en Vovchenko verzorgden de Severstal productie.

Spartak Moskou – Lada Togliatti 4-2 (3-0, 0-2, 1-0)

Spartak blijft maar winnen. Vier uit vier. Al maakten ze het zichzelf onnodig lastig tegen het laag geklasseerde Lada. Podshendyalov, Radil en Kalinin zorgden in de eerste periode al voor een comfortabele voorsprong. Lada gaf zich echter nog niet gewonnen. Een goaliewissel bracht nieuw elan. In de tweede periode waren het  Akhmetov en Mastryukov die de achterstand verkleinden. Verder zou Lada niet komen, de derde periode was weer volledig voor Spartak. Trunyov maakte met de 4-2 aan alle spanning een einde. Spartak is nu nog maar een punt verwijderd van een play-off plaats.

Dinamo Riga – Metallurg Magnitogorsk 0-3 (0-0, 0-0, 0-3)

Metallurg behaalde broodnodige punten bij het laagst geklasseerde Riga. Een shorthanded goal van Osala en powerplay goals van Timkin en Kovar maakten pas laat in de derde periode het verschil. Koshechkin pakte zijn eerste shutout van het seizoen.

Andere uitslagen van de afgelopen dagen:

Ugra Khanty-Mansiysk – Sibir Novosibirsk 1-2 OT

Lokomotiv Yaroslavl – HC Sochi 3-2 SO

HC Red Star Kunlun – Dinamo Minsk 0-2

 

Previous Time Out: Rocco van Hoorn
Next Trappers knokt zich langs Scorpions voor 100e Oberliga zege