Top vier in de NHL maakt geen fouten, eerste échte zege Coyotes!


Face-Off NHL Recaps

Twaalf NHL wedstrijden deze nacht. Topteams als St. Louis BLues, Toronto Maple Leafs, Winnipeg Jets en natuurlijk Tampa Bay Lightning kwamen hierbij in actie. Onze redacteuren Marko Bok, Rik Bruijnius, Jeroen Veenstra en Cor Machielsen offerden hun nachtrust weer op om jullie te voorzien wat er weer allemaal gebeurde aan de andere kant van de oceaan.

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 6-1

Eén doel, één missie. De Tamba Bay Lightning trein dendert maar door. Grote ster Steven Stamkos nam twee goals en twee assists voor zijn rekening. In zijn schaduw scoort Nikita Kucherov er ook nog lustig op los en vulde zijn totaal aan met een goal en twee assists. Zo voeren Stamkos (35) en Kucherov (33) de NHL aan met punten. De NHL zit nog niet op een kwart in het speelschema. Waar gaat dit heen?
De tegenstander Dallas Stars was vorig seizoen de meest scorende ploeg; vandaag kwamen ze maar tot één goal. Tampa één doel, één missie!!

Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils 1-0 OT

Soms heb je helemaal geen goals nodig om een leuke pot te zien. Dit is zo’n wedstrijd. De Devils vuurden liefst 42 schoten op uitblinker Freddy Anderson, maar kregen de puck er niet in. De Leafs, nog altijd zonder Auston Matthews, wisten Corey Schneider niet te verschalken en dus stond er na 60 minuten 0-0 op het bord. In overtime waren de Devils het dichtst bij een goal, maar hij viel drie seconden voor het einde aan de overkant. William Nylander schoot een toch houdbaar schot tegen de touwen en bezorgde de Leafs de vijfde zege op rij.

New York Islanders – Carolina Hurricanes 6-4

In een gelijk opgaande wedstrijd was met vier minuten en vijfentwintig seconde op de klok Johnny Boychuk die de winnende goal scoorde. De Islanders deden het vandaag met het team zes doelpunten en zes verschillende namen op het score formulier. Carolina kwam niet verder dan vier doelpunten en verloren zoals gezegd op het einde de wedstrijd. Zullen de zorgen gaan groeien in Raleigh, North Carolina? Het is de nummer laatst in de loodzware Metropolitan Division…

Montreal Canadiens – Arizona Coyotes 4-5

In een meeslepend duel pakte Arizona Coyotes de eerste regulation win van het seizoen. Zoals zo vaak kwamen de Coyotes op achterstand, maar vannacht vielen de pucks eens de goede kant op en werd er met een verdiende 5-4 zege het ijs verlaten. Montreal kon een 2-0 en 3-2 voorsprong niet vasthouden en liepen tegen twee onnodige powerplay goals aan in de 3e periode. Christian Fischer, één van de weinig lichtpuntjes bij Arizona, maakte de winnende goal.

Ottawa Senators – Pittsburgh Penguins 1-3

Matt Murray was de vroege uitblinker voor Pittsburgh Penguins met enkele mooie saves. Twee van richting veranderde schoten vanaf de blauwe lijn bezorgden de bezoekers een 2-0 voorsprong. Jean-Gabriel Pageau deed in de breakaway nog wat terug, maar verder kwamen de Senators niet. Riley Sheahan bepaalde met een empty netter, zijn eerste goal in dienst van de Penguins, de einduitslag op 3-1.

 

Minnesota Wild – Nashville Predators 6-4

Een heerlijk potje hockey vannacht in Saint Paul! Verliezend Stanley Cup finalist Nashville Predators had 36 minuten geen kind aan Minnesota Wild, maar stortte daarna als een kaartenhuis in elkaar. Met een 3-0 voorsprong halverwege de tweede periode was er niks aan de hand, maar late goals van Matt Dumba en Nino Niederreiter kregen de Predators aan het twijfelen. Een snelle 2-4 hielp ze ook niet, Minnesota schoot er in de laatste minuten nog even vier binnen en pakte zo twee belangrijke punten.

Winnipeg Jets – Philadelphia Flyers 3-2 SO

Mark Scheifele is de man van de wedstrijd na het duel tussen Winnipeg en Philadelphia. Met iets minder dan een minuut te spelen was Scheifele verantwoordelijk voor de gelijkmaker. In overtime viel geen beslissing. Scheifele, Patrik Laine en Bryan Little wisten allemaal het net te vinden in de shootout, waardoor het extra punt in Canada bleef.

Voor Radko Gudas krijgt het duel mogelijk nog een staartje. De verdediger werd terecht van het ijs gestuurd na deze slash op Matthieu Perreault.

Colorado Avalanche – Washington Capitals 6-2

Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon en Mikko Rantanen waren bij elkaar opgeteld goed voor vijf doelpunten en zeven assists. Zo werd Washington opgerold. Het was Landeskog die al na zeventien seconden de score opende om laat in derde periode ook het laatste doelpunt voor zijn rekening te nemen. Hiermee voltooide hij een hattrick in deze enerverende pot hockey.

Edmonton Oilers – St. Louis Blues 1-4

St. Louis Blues is niet voor niets koploper in de Western Conference en dat lieten ze ook in Rogers Place in Edmonton zien. Twintig minuten konden de Oilers het de Blues moeilijk maken en met een goal van Ryan Strome en Vladimir Sobotka stond het 1-1 aan het eind van de eerste periode. In periode drie werd het krachtsverschil door St.Louis echt duidelijk gemaakt. Brayden Schenn maakte aan alle illusies een eind door vroeg in de derde periode twee keer te scoren. De roep om afscheid te nemen van Todd McLellan wordt steeds groter in Edmonton.

Vancouver Canucks – Vegas Golden Knights 2-5

In het duel tussen Vegas Golden Knights en Vancouver Canucks vielen de goals slechts aan één kant van het ijs. David Perron opende de score namens Vegas, William Karlsson verdubbelde die voorsprong nog in de eerste periode. Twee goals van Vancouver in de tweede periode zorgen er voor dat beide ploegen met een gelijke stand aan de derde periode beginnen. Goals van Erik Haula, Jonathan Marchessault en Reilly Smith zorgen voor een 5-2 zege voor de bezoekers.

Los Angeles Kings – Boston Bruins 1-2

Close games worden meestal beslist door een uitstekende goalie. In dit geval was het Anton Khudobin die de punten meenam voor de Bruins uit het Staples Center. Met 27 reddingen zorgde hij ervoor dat de Kings maar tot een goal kwamen. Die werd gescoord door Drew Doughty. En doordat Bosten twee keer scoorde, door Charlie McAvoy en Zdeno Chara,  bleven de Kings puntloos achter.

San Jose Sharks – Florida Panthers 0-2

De terugkeer van Roberto Luongo is een dikke plus gebleken voor de Panthers. In het SAP Center scoorde hij een onvervalste shutout. In de gelijk opgaande wedstrijd maakte hij het verschil. Luongo stopte 35 schoten en Martin Jones 26. Met goals van Colton Seviour en Nick Bjugstad kon de winst mee terug naar Florida.

Previous Red Wings forward Luke Witkowski tien duels geschorst
Next Time Out: Rocco van Hoorn