Tilburg Trappers wint bij Black Dragons in Erfurt


Trappers Erfurt Face-Off
Foto: Arie Leeuwestieijn

Tilburg Trappers heeft vanmiddag, zij het moeizaam, met 6-3 gewonnen in Erfurt bij TecArt Black Dragons. De Tilburgers rukken door de vierde overwinning op rij steeds verder op naar de hogere regionen in de Oberliga.

OPNIEUW STERK BEGIN

Tilburg heeft er dit seizoen patent op om goed uit de startblokken te schieten. En dat gebeurde vanmiddag opnieuw. Captain Ivy van den Heuvel had de puck al na vijf minuten achter goalie Reukauf liggen. Maar waar Trappers ook een handje van heeft is powerplay goals tegen krijgen.

Trappers Black Dragons Face-OFf
Foto: Arie Leeuwesteijn

Binnen 30 tellen konden van den Heuvel en Bowles voor twee minuten naar de strafbank. Michel Maaßen schoot de Duitsers langszij, jammer genoeg vlak voordat Trappers met vier man op het ijs zou staan. Met 1-1 gingen de ploegen naar binnen.

STERK EINDE

In het middenbedrijf startte Tilburg opnieuw sterk. Via een shorthanded goal van Parker Bowles namen de Brabanders opnieuw de leiding. Toen na Mickey Bastings ook Nardo Nagtzaam op de strafbank plaatsnam, kwam Erfurt opnieuw in een 5-on-3 situatie langszij. Het vuurwerk zat echter dit keer in de laatste vijf minuten. De gastheren kregen drie maal een vuistslag vol in het gelaat te verwerken. Via Kevin Bruijsten en twee treffers van Brock Montgomery, snelde Trappers naar een 5-2 voorsprong.

Trappers Black Dragons Face-Off
Foto: ARie Leeuwesterijn

VASTHOUDEN

In het slotstuk was het zaak dat Tilburg bij de les bleef. Even leek de thuisploeg de spanning nog terug te brengen toen Hoffmann de 5-3 op het bord zette. Dragons rook bloed en al zeker toen Tilburg opnieuw twee spelers op de strafbank had zitten. En ook dit keer viel er een treffer. Maar niet Erfurt, maar Trappers was de maker. Ivy van den Heuvel gaf de Brabanders wat lucht door shorthanded op de 5-on-3 powerplay van Black Dragons te scoren. De koek was op voor de Duiters en zo haalde Trappers opnieuw een zespunter, waarmee het de aansluiting behoudt met de top van de ranglijst.

Previous Tilburg Trappers, vier duels BeNe League en Beker van België
Next NHL Power Rankings: Tampa Bay neemt koppositie over