Power Rankings: Penguins favoriet, Avalanche hekkensluiter


Power Rankings Banner Face-Off

Tweewekelijks legt Face-Off de onderlinge verhoudingen in de NHL tegen het licht in de Power Rankings. Wie is er in vorm en welke ploeg kent een ontzettende dip? Je leest het in de NHL Power Rankings.

In deze eerste editie een voorspelling mede op basis van het preseason, al is dit niet de enige factor omdat de ploegen in preseason niet altijd op volle oorlogssterkte hebben gespeeld. Rowdy van Grieken, Jeroen de Groot en Jeroen Veenstra kwamen gezamenlijk tot de volgende lijst.

1 Pittsburgh Penguins
2 Edmonton Oilers
3 Columbus Blue Jackets
4 Nashville Predators
5 Tampa Bay Lightning
6 Dallas Stars
7 Anaheim Ducks
8 Washington Capitals
9 St. Louis Blues
10 New York Rangers
11 Chicago Blackhawks
12 Toronto Maple Leafs
13 Calgary Flames
14 Montreal Canadiens
15 Minnesota Wild
16 San Jose Sharks
17 New York Islanders
18 Ottawa Senators
19 Carolina Hurrricanes
20 Philadelphia Flyers
21 Winnipeg Jets
22 Los Angeles Kings
23 Boston Bruins
24 Florida Panthers
25 Buffalo Sabres
26 Arizona Coyotes
27 New Jersey Devils
28 Detroit Red Wings
29 Vancouver Canucks
30 Vegas Golden Knights
31 Colorado Avalanche

Pittsburgh Penguins is dit seizoen wederom de grote favoriet voor de titel. De kampioen van de laatste twee seizoenen verloor in de breedte aan kracht, maar de terugkeer van Kris Letang zorgt voor aanhoudend vertrouwen in de ploeg van coach Mike Sullivan. Marc-Andre Fleury, lange tijd één van de gezichten van de franchise, werd goed(koop) vervangen door Antti Niemi, die een rol als backup prima zou moeten kunnen vervullen.

Opvallend is dat ook de nummer laatst van vorig seizoen ook dit jaar de rij sluit in de eerste NHL Power Rankings, zij het nog één plekje lager. De ploeg uit Denver is in een grote rebuild aanbeland en mede daarom wordt er weinig verwacht van Colorado Avalanche. Nieuwkomer Vegas Golden Knights staat één plek hoger. De ploeg heeft enkele knappe spelers binnengehaald, maar verder moet de ploeg het doen met spelers die elders overbodig waren. Het kost tijd om hier een hecht en kwalitatief goed team van te smeden.

Van de ploegen die vorig seizoen in de play-offs actief waren, hebben er twee geen plekje in de top zestien kunnen bemachtigen: Ottawa Senators en Boston Bruins. Met name de afwezigheid van Ottawa Senators, dat vorig seizoen nog de conference finals haalde, mag opvallend worden genoemd. De Senators toonden vorig seizoen al defensieve kwetsbaarheid en verloren met Marc Methot één van hun defensieve sterkhouders. Ook superster Erik Karlsson is voorlopig nog uit de roulatie. De Zweedse verdediger is nog herstellende van een enkelbreuk die hij afgelopen seizoen in de play-offs opliep. Karlsson trainde al wel mee met de Senators, maar een snelle terugkeer mag nog niet verwacht worden.

Previous Bryan Bickell tekent contract bij Chicago voor één dag
Next CHL update speelronde 5