Bulldogs Liège en HYC Herentals op dreef in Belgische beker!


foto : Kurt Tops

Luik Bulldogs

Het voorbije weekend werden 2 volledige speeldagen afgewerkt en het werd zowaar een doelpuntenkermis. De Bulldogs van Coach Paul Vincent maakten zaterdag met de 22-0 eindscore brandhout van Turnhout Tigers. Zo konden voor de ambitieuze thuisploeg Ax L Milpas, Lars Engwegen, Leon Pieper en Yoren De Smet elk 3 goals aantekenen en zagen de 650 toeschouwers dat de Tigers van Coach Ricardo Muller toch nog wat te kort komen om werkelijk hun klauwen te tonen. Mooi dat de refs van de van de avond, de Heren Chris en Nick Van Grinsven, slechts 12 strafminuten dienden op te leggen over de hele wedstrijd.

Op zondagavond trokken de Luikenaars naar Leuven om met de Chiefs te strijden om de leidersplek in deze Bekercompetitie. Na een gelijk opgaande eerste periode trokken de Chiefs, na Leuvense doelpunten van P.J. Wouters en Scott Wamsganz, 2-1 de dweilpauze in. In de 2de periode trokken de bezoekers naar voren en brachten doelpunten van Florian De Vriendt, Frank Neven, Andy Kolodziejczyk, Bryan Henry en Thomas Matheson de stand naar 2-6! In een bitsige 3de periode waarin ref Niki De Herdt 122 strafminuten verdeelde, konden de Chiefs niet meer scoren. Integendeel, Luik dikte aan tot 2-9 met goals van Captain Jordan Paulus, Alex Bremer en alweer Florian De Vriendt. Ontnuchtering voor Leuven dat na de 2-4 uitzege tegen Phantoms Antwerp een dag eerder, zijn zegereeks verbroken zag en zijn leidersplaats verspeelde.

 

foto : Kristof De Becker

 

Gisteravond werd de Antwerpse derby tussen Turnhout Tigers en Phantoms Antwerp gespeeld en de teneur was snel duidelijk met na 25 seconden een treffer voor de bezoekers via de razendsnelle Lukasz Bartak. Vervolgens scoorden voor de Phantoms o.a. Tex Claessens, Ben Van den Bogaert en Thomas De Smit elk 2 keer en goalgetter Bartak trof zelfs 3x raak! Voor de onfortuinlijke thuisploeg wist enkel Eli Shea Plummer, op aangeven van Ilya Palmaerts, de netten te doen trillen. Zo werd het een vlotte 1-14 zege voor Antwerp en hebben de Phantoms de eerste 3 Bekerpunten vast.

Tigers Phantoms Face-Off
Foto: DiBoschki

ERA RENOMAR HYC

Sharks Mechelen en HYC Era Renomar Herentals bekampten elkaar zelf 2x het voorbije weekend. Zaterdagavond ontving Divisie 1 club Mechelen de Bekerfavoriet bij uitstek Herentals; het werd een verrassend evenwichtige match waarin de eerste goal van Canadese makelij, Shawn Hulshof op assist van Mitch Morgan en Trevor Hunt, pas in de 11de minuut aangetekend werd. Kort daarop speelde de 18-jarige Jakob Huyghe forward Martin Vachal mooi vrij en die aarzelde niet om de bordjes weer op gelijke hoogte te brengen. In de 2de periode bracht de jonge Ben Coolen HYC op 1-2 maar nog voor de 2de dweilpauze scoorde Olivier Bouchard de 2-2. De sfeer werd bitsiger, de ref greep amper in bij enkele duidelijke overtredingen, een doelpunt van de thuisploeg werd al dan niet terecht afgekeurd en een schot van HYC tot grote verbazing van de Sharks als doelpunt gevalideerd wat maakte dat HYC, na doelpunten in de slotminuten van Shawn Hulshof en Nils Vroemans, de 3 punten mee naar Herentals kon nemen.

De terugwedstrijd in het eigen Kempens stadion begon voor HYC mooi met een snel doelpunt van Jenne Van der Velde op assist van Nils Vroemans. De Sharks, zonder enkele gekwetste basispelers, probeerden gelijke tred te houden maar tot echte doelkansen kwamen de Mechelaars amper. Integendeel, met een snel uitgevoerde bracht Mitch Morgan HYC puik op 2-0 op het kwartier. Halfweg de 2de periode stuikten de bezoekers in elkaar, zeker nadat Sharks-goalie zijn ploeg in de steek liet na een jammerlijke reactie en terecht de kleedkamer moest opzoeken. Jenne Vande Velde maakte de 3-0 en vervolgens brachten de imports Chad Brears en Shawn Hulshof met elk 3 goals de stand naar 9-0. De piepjonge back-up goalie Morgan Schaller stond het wenen nabij; wat een debuut op het hoogste niveau voor de jonge goalie van de bezoekers. Wat later kookten de potjes weer helemaal over en mochten wel 4 spelers van het wedstrijdijs. Net na aanvang van de derde periode kon Sharks-kapitein Jesse Raekelboom eindelijk de nul van het bord vegen maar het was HYC dat nog 5x wist te scoren en zo de eindstand naar 14-1 bracht tegen een wel erg gehavend Mechelen.

foto : Kurt Tops

Is de Belgische Bekercompetitie al in een beslissende plooi gevallen? De Divisie 1 clubs staan onderaan en de 4 BeNe League clubs lijken hun ticket al vast te hebben richting finale, wie weet of een oprisping van Turnhout of Mechelen nog mogelijk is en zo wat spanning kan brengen.

Previous Pre season in de NHL ten einde; woensdag gaat het los!
Next Daniel Sprong: De weg naar de NHL gaat via Wilkes-Barre/Scranton