Beauty van McDavid, Canadiens verliezen opnieuw


Recaps NHL Face Off

We gaan richting de laatste preseason wedstrijden. Vannacht hadden we er 5. Rowdy van Grieken en Cor Machielsen blikken terug.

Carolina Hurricanes – Edmonton Oilers

De Oilers hadden wat goed te maken na de 6-2 nederlaag in eigen huis. En dat deden ze met een excellerende Connor McDavid met 2 goals en een assist, en een shutout voor Laurent Broissoit met 24 saves in het SaskTel Centre in Saskatoon, Saskatchewan. Waar de Oilers in de thuiswedstrijd werden verslagen door de powerplay van de Hurricanes, konden die dit keer geen bres slaan in de man meer situaties. Een goede 4-0 overwinning met nog 1 preseason wedstrijd te gaan tegen de Vancouver Canucks op 30 september.

Pittsburgh Penguins – Buffalo Sabres

In de PPG Paints Arena speelden Pittsburgh en Buffalo opnieuw tegen elkaar. Beide ploegen namen hun sterren mee.

Het duel in Pittsburgh ging constant op en neer. Jake Guentzel opende de score voor Pittsburgh, maar Victor Antipin maakte even later alweer gelijk. Crosby en Schultz scoorden voor de thuisploeg, terwijl Deslauriers het net vond namens de gasten. In de derde periode liepen de Pens uit door goals van Kessel en Malkin. Goals van Josefson en Kane kwamen te laat; het werd 5-4.

Washington Capitals – New Jersey Devils

Nico Hischier was de grote man bij de Devils met een goal en 2 assists in hun overwinning tegen de Washington Capitals in de Capital One Arena. Hischier is de nummer 1 draft van 2017 en geeft daarmee toch wel een soort van visistekaartje af. 3 verliespartijen op rij voor de Capitals, maar zoals al zo vaker gezegd. Preseason telt niet.

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs

De Habs waren vannacht terug in Québec City, ditmaal om het tegen aartsrivaal Toronto op te nemen.

Al vroeg in de wedstrijd scoorde Jonathan Drouin zijn eerste goal in een Canadiens-jersey. Andrew Shaw verdubbelde de score nog voor de Habs op de powerplay, maar toen ging het mis. Carrick scoorde de aansluitingstreffer en goals van Martin Marincin, Henrik Borgman en Andreas Johnsson gaven Toronto de 2-4 winst. De Canadiens wachten nog steeds op de eerste overwinning in pre-season.

Winnipeg Jets – Ottawa Senators

Beide ploegen kwamen met halve kracht aanzetten in het BellMTS Place in Winnipeg.

De gasten wisten als eerste het doel te vinden, door een goal van Bobby Ryan. Nic Petan maakte laat in de eerste periode nog gelijk, maar goals van Alex Formenton en Kyle Turris gaven de Sens een 1-3 voorsprong. De Jets lieten het daar echter niet bij. Dustin Byfuglien, Bryan Little, Marko Dano en opnieuw Little scoorden en Winnipeg won de wedstrijd: het werd 5-3.

 

Previous Blues moeten Robby Fabbri heel seizoen missen
Next BREAK! Kevin Bruijsten naar Tilburg Trappers