Veel goals in NHL preseason, monsterzege New Jersey Devils


Recaps NHL Face Off

Vannacht stonden er weer genoeg pre-season wedstrijden op het programma. Opvallend was de 8-1 veegpartij van New Jersey Devils, op bezoek bij Ottawa Senators in the split squad duels. Cor Machielsen, Sven van der Oost, Ed Versteeve en Richard de Weijze blikken voor je terug.

Ottawa Senators – New Jersey Devils (split squad)

De jonge honden van New Jersey Devils zorgden voor de meest opmerkelijke uitslag van de avond. Zij veegden de evenknie van Ottawa Senators genadeloos van het ijs. Na 60 minuten ijshockey stond er liefst 8-1 op het bord. John Quenneville en Pavel Zacha scoorden twee maal voor de Devils. Dion Phanneuf, toch geen kleine jongen, baalde als een stekker. Het duel werd gespeeld op ‘zijn Prince Edward Island’, het eiland bij Canada waar ook Charlottetown Islanders actief is in de QMJHL.

Edmonton Oilers – Carolina Hurricanes

Tuevo Teravainen en Jordan Staal scoorden beide 2 keer tegen de Edmonton Oilers. De Oilers kwamen van een koude kermis thuis in Rogers Place. 2 PPG in de eerste periode kwamen ze niet meer te boven. Na de 2e periode stond het al snel 4-1. Ook met het aantal SOG waren de mannen van Coach Mclellan in de minderheid, en dat terwijl de 2 met de miljoenen contracten McDavid en Draisattl mee deden. Maar als je keeper Cam Talbot er 6 door laat op 29 schoten wordt het moeilijk winnen. Yamamoto mocht nog zijn 5e goal scoren in preseason. De eindstand werd daarmee bepaald op 6-2.

New York Rangers – Philadelphia Flyers

Het definitieve team van New York Rangers neemt steeds meer vorm aan. Vannacht versloeg het team met veel moeite Philadelphia Flyers in overtime

Rick Nash opende de score met een deflection vlak voor Michael Neuvirth’s neus op de powerplay. Jonkie Travis Sanheim zette vervolgende met een goal in de eerste en tweede periode een 2-1 voorsprong voor Philadelphia op het jumbotron in Madison Square Garden. Mike Zibanejad scoorde de gelijkmaker, waarna captain Ryan McDonagh in overtime voor de game winning goal zorgde.

 

Boston Bruins – Chicago Blackhawks

De Bruins namen een 3-0 voorsprong en even leek het allemaal in kannen en kruiken. Tot de Blackhawks gas begonnen te geven en terugkwamen tot 3-2. Het was echter de grote man van de Bruins zelf ,Patrice Bergeron, die de 4-2 op het bord knalde en daarmee de overwinning binnenhaalde voor de Bruins. Bergeron en David Pastrnak waren elk goed voor een goal en een assist. Bij de Blackhawks scoorden Brandon Saad en John Hayden.

New York Islanders – New Jersey Devils (split squad)

Waar de Islanders in de andere pot een pak op de billen kregen met de vlakke hand, ging het in deze split game met de winst aan de haal. Sterker; het zette een shutout op de borden, via een 3-0 zege op New Jersey Devils. Nelson, Barzal en Boychuck namen de goals voor hun rekening, waar Thomas Greiss 25 saves maakte voor de shutout.

 

Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 

De eerste hattrick van Auston Matthews is een feit. Vannacht schoot hij driemaal binnen tijdens de oefenpot met Montreal Canadiens. Binnen vijf minuten lagen de eerste twee pucks al achter Canadiens goalie Montoya. Patrick Marleau en William Nylander zorgden voor de andere Toronto goals. Namens de Canadiens scoorde Jeff Petry een powerplay goal, waardoor de uitslag 5-1 voor de thuisploeg werd. Opnieuw een pittige nederlaag dus voor Montreal Canadiens, waar nog flink wat werk aan de winkel is.

Dallas Stars – Colorado Avalanche

Het duel in het America Airlines Center in Dallas was amper 30 tellen onderweg, toen de Avs al op voorsprong kwamen viaNathan MacKinnon. De Stars kwamen op gelijke hoogte, maar zagen de bezoekers in de tweede periode het beslissende gaatje slaan en een 3-1 voorsprong nemen. De thuisploeg knokte zich terug, maar de empty netter van Miko Ranttanen zorgde voor de beslissing

Arizona Coyotes – Anaheim Ducks

Eindelijk weer een winstpartij voor de Ducks al ging het niet makkelijk. Na 2 periodes was het 4-3 voor de Coyotes en de Ducks maakte het verschil in de 3e periode. Opvallend was daarbij dat Nick Ritchie en Logan Shaw beide shorthanded scoorde. Eindstand 4-6.

Detroit Red Wings – Pittsburgh Penguins

De Pens zijn nog steeds een slap geheel. Vannacht werd er weer verloren. Ditmaal van Detroit. Wat vooral opvalt is dat het lijkt alsof het vaste team nog steeds niet vaststaat. Iets wat redelijk bijzonder is met de start van de competitie in het vooruitzicht. Maar liefs 4 treffers werden er geïncasseerd door goalie Tristan Jerry. Michael Rasmussen, Anthony Mantha, Tomas Tatar en Xavier Oullet scoorden voor de Wings. Daar stond alleen een goal van Scott Wilson tegenover. Tijd dat coach Mike Sullivan iets harder gaat werken in Pittsburgh.

Winnipeg Jets – Calgary Flames

Patrik Laine hielp de Winnipeg Jets op de geode weg door 2 x te scoren tegen de Calgary Flames in het Bell MTS PLace. De eerste periode was afgesloten op een 2-2 en 23 seconden in de 2e periode scoorde Laine al de 3-2. Steve Mason maakte 26 saves voor de Jets, en Eddie Lack van de Flames deed het iets minder met 29 reddingen op 34 schoten. Eindstand 5-2.

Previous Ron Berteling Schaal; Het bleef weer eens stil in de media
Next NHL Preview: Chicago Blackhawks