NHL Preview: Anaheim Ducks


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Cor Machielsen laat zijn licht schijnen op Anaheim Ducks.

Vorig seizoen: Anaheim werd kampioen van de Pacific Divison met 46 gewonnen wedstrijden. In de eerste ronde van de playoffs gaven ze Calgary Flames een flinke veeg uit de pan, met een regelrechte sweep. Tegen de Oilers hadden de Ducks én veel geluk én op de juiste momenten de scheidsrechters mee. Dat gegeven zeker ook de ervaring van een zeer ervaren team, bracht hen langs Edmonton.

Echter in de Western Conference final verloor Anaheim van Nashville Predators. Met 4-2 lieten de Preds zien dat ze wat sterker waren dan de Ducks.

Aangetrokken/Vertrokken: Er gebeurde niet veel op het transferfront wat betreft de Ducks. Tweede goalie Bernier vetrok naar Colorado Avalanche en de Ducks haalde de ervaren goalie van Vancouver Canucks Ryan Miller. Patrick Eaves -in februari gekomen van Dallas Stars- kreeg een 3 jarige contractverlenging. Een maandje voor het begin van de competitie haalde de Ducks nog even een oude bekende op. Een cup winner uit 2007 (met de Ducks), zijn contract werd door Colorado afgekocht en voor de 3e keer komt François Beauchemin terug naar de Ducks. Hij mag zijn ervaring als defender over brengen op de minder ervaren collega’s.

Vooruitblik: Door de ervaring die ze hebben in het team, gaat Anaheim gewoon weer mee doen om het Pacific Division kampioenschap. Zij halen 100% zeker de play-offs. Een zeer ervaren team, zo simpel is het. De laatste keer dat Anaheim buiten de play-offs viel was het seizoen 2011-2012.

Keep an eye on:  De ervaren mannen, Ryan Kesler, Ryan Getzlaf en Corey Perry weten hoe het spelletje gespeeld moet worden, en zeker op de momenten dat je er moet staan. Al kan de heupblessure van Ryan Kesler roet in het eten gooien. Men hoopt dat hij de start van het seizoen haalt, maar er gaan geruchten dat het langer duurt. Jakob Silfverberg is dé man voor de powerplay en shootouts. In de shootouts staat hij op een career total van 19 uit 36, met een percentage van 52.8% Het jonge talent Nick Ritchie kan wellicht iets heel verrassends brengen.

Voorspelling: Zoals al gezegd: Anaheim gaat gewoon weer meedoen voor de play-offs en het kampioenschap. In de Pacific had vier teams (Sharks, Ducks, Kings en Flames) die de dienst uitmaakten. Nu zijn dat er vijf met de terugkeer van de Oilers. Van Vancouver Canucks en Arizona Coyotes is weinig te verwachten en het lijkt mij zeer merkwaardig dat de nieuwe franchise Las Vegas Golden Knights direct mee gaat doen om de playoff plaatsen.

Previous NHL Preview: Montreal Canadiens
Next Laco Geleen Eaters wint Ron Berteling Schaal na shootouts