Ruime zege Heerenveen, prachtig eerbetoon bij Trappers, verlies Ahoud


Trappers Duisburg Face OGg
Foto: Arie Leeuwesteijn

Heel veel oefenduels dit weekend om naar te kijken. Dat schreven wij eerder al. Gisteren drie oefenduels op het programma, waar we op terugblikken. We zagen de finalisten van vorig jaar om de BeNe League titel in actie, Tilburg Trappers en Ahoud Devils. Ed Versteeve en de voor Face-Off debuterende Oscar de Kunder kijken terug.

TILBURG TRAPPERS – FÜCHSE DUISBURG

Trappers verloor gisteren op de eigen Stappegoor met 2-1 van Füchse Duisburg. Belangrijker was het eren van clubicoon Toon van Rijswijk die eind mei op 94-jarige leeftijd overleed. Meneer van Rijswijk werd geëerd met een minuut applaus en vanaf heden draagt de officials bench zijn naam.

Tóch stond er een wedstrijd op het programma, maar heel veel ‘actie’ was er niet te bespeuren voor beide doelen, al hield Meierdres met enkele saves zijn doel schoon bij overtal situaties van Duisburg. Met 0-0 ging men de tweede periode in. Twee snelle tijdstraffen deden Tilburg (opnieuw) de das om, net als afgelopen zondag; de Bonth en Collier kregen twee minuten en prompt namen de bezoekers een voorsprong.

Trappers Duisburg 2 Face Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

In het slotstuk gaf Tilburg de tweede treffer cadeau; een blunder van Giovanni Vogelaar leidde tot een verdubbeling van de Duitse voorsprong. Daarna zette de thuisploeg een tandje bij, maar verder dan de spreekwoordelijke eretreffer van Alexey Loginov kwam het niet.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – HIJS HOKIJ DEN HAAG

De nummers één en twee van de afgelopen BeNe League editie troffen elkaar in Thialf. De drievoudig titelverdediger en de ‘contender’ stonden oog in oog voordat het seizoen voor beide teams begint.

Heerenveen kwam via Yan Turcotte op voorsprong, maar mocht Sjoerd Idzenga dankbaar zijn dat die stand nog op het bord stond na de eerste periode. De mannen van Chris Eimers creërden enkele goede kansen, maar de scherpte ontbrak. Het middenstuk was echter voor de thuisploeg. De Friezen waren dwingender en Den Haag moest meer acteruit. Postma, Welles en Demelinne scoorden voor de Friezen, die ook het ijzer testten. Den Haag kwam tussendoor nog op 2-1 door Marco Bommezijn.

In de laatste periode was het duel gespeeld. Toch kwam HIJS nog even terug in het duel na een treffer van Stace van Bentem. Heerenveen liet het niet verder komen en liepen door treffers van opnieuw Demelinne en de man met de mooiste naam op het ijs Pippo Limnell Fincchiaro uit naar een ruime 6-2 zege.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – HAMMER EISBÄREN

AHOUD Eisbären Face Off

Gisteravond stond de derde oefenpot van de Ahoud Devils op het programma, dit keer tegen Hammer Eisbären. Opvallend: De meegereisde Duitse fans waren bijna in de meerderheid in een matig bezet Triavium. Het jonge team van Ahoud is een team in opbouw en hadden moeite met de bezoekers.

In de eerste periode veel vechtlust van Nijmegen, schoten op doel aan beide kanten, maar vlak voor het einde van het eerste bedrijf scoorde Hamm, door zeer matig verdedigend werk Nijmegen. In het middenstuk ging de thuisploeg fel van start, het creëerde veel kansen, maar de Eisbären waren simpelweg een maatje te groot voor de thuisploeg. De Duitsers liepen vrij comfortabel naar een 5-0 voorsprong, waar vooral beide goalies zichtbaar van baalden.

AHOUD Eisbären 2 Face Off

Tijdens het laatste bedrijf vuurde Ahoud veel schoten op het Duitse doel af, maar het net bolde niet. Ook de mooie solo van verdediger Rick Wijnen, leverde geen treffer op. Vlak voor het einde scoorden zowel de Nijmegenaren als de gasten, waardoor Devils met een 6-1 nederlaag van het ijs stapten. Komende zondag is de return van deze wedstrijd en reist het team naar de Helinet Eissportarena.

Previous BREAK! HIJS Hokij trekt Viktor Gibbs Sjodin aan
Next Off-Ice: Oranje international Larissa Haverkorn