Pastrnak terug in Boston; Little blijft in Winnipeg


Twee grote contractverlengingen zijn vandaag gesloten. Boston Bruins heeft zijn jonge superster David Pastrnak terug na een lange onderhandelingsperiode, terwijl Bryan Little zich langer heeft verbonden aan de Jets.

Pastrnak kende vorig seizoen zijn break-out season. In 75 wedstrijden voor de Bruins wist de 21-jarige Tsjech 34 keer te scoren en was hij goed voor 36 assists. Pastrnak werd in de 2014 NHL Entry Draft als 25e gekozen door de Bruins. Samen met Florida’s Aaron Ekblad (first overall in dat jaar) wist hij al meer dan 40 wedstrijden in de NHL te spelen als een 18-jarige. In totaal was hij al goed voor 59 goals en 64 assists in 172 wedstrijden in ’s werelds beste ijshockeycompetitie.

Het duurde lang voordat de restricted free agent zijn handtekening onder een contract zette. Lange tijd wilde Bruins general manager Don Sweeney niet dat Pastrnak meer zou gaan verdienen dan teamgenoot en clubtopscorer Brad Marchand. De 29-jarige Marchand ontvangt de komende zeven seizoenen $6,125 miljoen per jaar. Vandaag ging Sweeney dan toch akkoord met een hoger salaris voor Pastrnak. De sniper zal de komende zes seizoenen $6,667 miljoen per jaar op zijn rekening bijgeschreven krijgen. Toch komt Pastrnak niet in de buurt van de $8,5 miljoen die Oilers-centre Leon Draisaitl de komende acht seizoenen krijgt. Lang leek dit de meetlat voor Pastrnaks nieuwe deal.

Bryan Little tekent bij in Winnipeg
Ondertussen wist Jets general manager Kevin Cheveldayoff een belangrijke veteraan voor langere tijd vast te leggen. Centre Bryan Little had in de zomer van 2018 zijn geluk kunnen beproeven vrije markt. Hij besloot echter om in de provincie Manitoba te blijven. De centre tekende voor zes jaar bij, en gaat over deze periode gemiddeld $5,291 miljoen per seizoen verdienen. Little speelt al zijn hele loopbaan voor de Trashers/Jets-franchise, nadat hij in 2006 als twaalfde werd gekozen door Atlanta.

Gedurende zijn tijd in Winnipeg is Little een stabiliserende speler gebleken. De 29-jarige centre scoorde vorig seizoen 21 keer en voegde 26 assists toe in 59 wedstrijden. Hij miste de 23 wedstrijden door een knieblessure.

Previous NHL Preview: Buffalo Sabres
Next Cao op maat voor Trappers