Alle oefenduels van dit weekend op een rij


HIJS vs Neusser EV Face Off
Foto: Robert Bos

Ook komend weekend worden er door de diverse BeNe League teams weer oefenduels gespeeld voordat het seizoen weer los barst. Ook Tilburg Trappers komt weer in actie. Een overzicht van de negen oefenduels, zodat je weer een mooie pot ijshockey mee kunt pikken.

Tilburg Trappers – Herner EV

Tilburg bij Nauheim Face Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

De ploeg van Bo Subr komt vrijdag om 20:00 uur in actie op de eigen Stappegoor tegen Herner EV, de kampioen van het afgelopen seizoen in de Oberliga Nord. Tilburg verloor de dubbelstrijd tegen Bad Nauheim vorig weekend, maar zeker het spel van het tweede duel zal de ploeg goed hebben gedaan.

Tweeluik tussen EG Diez-Limburg – AHOUD Devils Nijmegen  

Vrijdag om 20:30 uur speelt Ahoud Devils tegen EG Diez-Limburg, ofwel de Rockets. De Nijmegenaren komen dit seizoen voor het eerst in wedstrijdactie. De ploeg van Jeffrey van Iersel is ambitieus en kan vrijdag voor het eerst laten zien waar zij op dit moment staan. Op zondag 17 september om 17:15 uur is de return in het eigen Triavium van dit tweeluik.

ERA Renomar HYC – Antwerp Phantoms

Ook vrijdag is het Belgische BeNe League onderonsje tussen ERA Renomar HYC en Antwerp Phantoms. In Heist valt de puck om 21:00 uur op het ijs. Phantoms kreeg afgelopen zondag een tik op de kin van Ratinger Ice Devils (7-3 nederlaag), terwijl Herentals voor het eerst in actie komt dit seizoen.

Zoetermeer Panters – Amsterdam Tigers

Kratky Coach Zoetermeer

Zaterdag speelt Zoetermeer Tigers voor het eerst inder leiding van de nieuwe coach Ondrej Kratky een wedstrijd. De opening van het ijshockeyseizoen in de Silverdome, levert Amsterdam Tigers op als tegenstander. Panters komt voor het eerst in actie, terwijl Amsterdam afgelopen weekend met 8-3 bij Den Bosch won. Puck drop om 18:00 uur.

Eindhoven Kemphanen – UNIS Flyers Heerenveen

Zaterdag om 19:00 uur ontvangt Eindhoven Kemphanen drievoudig titelverdediger UNIS Flyers Heerenveen in de eigen hal. Na de deceptie van afgelopen weekeinde met het (noodgedwongen) afzeggen van het oefenduel tegen die Bären uit Neuwied, openen de Kemphanen hun actieve seizoen. Ook de landskampioen, bekerwinnaar en BeNe League kampioen haalt voor het eerst de schaatsen uit de tas in wedstrijdvorm. De horeca is open, de toegang is gratis, dus niets houdt je tegen om een kijkje te gaan nemen.

Luik Bulldogs – Limburg Eaters Geleen

De revanchematch wordt hij in Luik al genoemd. Zaterdag om 19:00 ontvangt Luik Bulldogs op eigen ijs het team van Laco Eaters Geleen. Het heenduel op Glanerbrook werd een boeiend treffen, dat uiteindelijk met 5-4 in overtime gewonnen werd door de Nederlandse brigade.

Chiefs Leuven – ERA Renomar HYC Herentals

Zaterdag om 20:00 uur staat het Belgische onderonsje tussen Chiefs Leuven en HYC Herentals op het menu. De Chiefs gaan het ijs op voor oefenduel nummer drie, terwijl de ploeg uit Herentals ook op vrijdag in actie komt tegen Antwerp. Twee duels in twee dagen voor HYC dus. Of Chiefs net zo scherp voor de dag komt als op de teamfoto’s die deze week werden gemaakt, is direct een prima vraag.

Tilburg Trappers Toekomstteam vs Eindhoven Kemphanen

De jongelingen van het Tilburg Toekomstteam sloegen voorgaand weekend de nationale ploeg van U20 van de baan. Het onderlinge treffen met het bondsteam eindigde in 7-0. Zondag om 18:00 uur staat de ploeg van Dennis ten Bokkel, tegenover Eindhoven Kemphanen. Een deel van die ploeg, stond vorige week ook al op Stappegoor, alleen dan in het shirt van Nederland U20. Voor de Kemphanen is het, na het duel van zaterdag, het tweede duel van het weekend.

Neusser EV – HIJS Hokij Den Haag

HIJS vs Neusser Face Off
Foto: Robert Bos

Als laatste in het rijtje oefenduels stappen de mannen van HIJS Hokij Den Haag op zondag om 18:30 uur de ijsbaan op tegen Neusser EV. Afgelopen weekend waren de Duitsers te gast in De Uithof, waar de ploeg van Chris Eimers met 4-1 won.

Voor zover bekend komt Red Eagles Den Bosch vooralsnog niet in wedstrijdvorm in actie.

Previous Cao op maat voor Trappers
Next NHL Preview: Detroit Red Wings