Goal en assist Sprong: Penguins winnen 6-2


Sprong Face Off Trainingskamp

De prospects van Pittsburgh Penguins hebben het tweede duel van de Prospects Challenge in Buffalo in een klinkende zege omgezet. Na de 3-2 nederlaag in overtime tegen Boston Bruins van vrijdag, werd gisteravond (NL tijd) New Jersey Devils met 6-2 aan de kant gezet. Daniel Sprong scoorde één maal voor de Pens en gaf een assist.

Tweede lijn

Sprong startte opnieuw samen met Zach Aston-Reese op één lijn. Dit keer speelde de Nederlander op de tweede lijn samen met center en aanvoerder Teddy Blueger.

Snelle voorsprong

De Pens schoten uit de startblokken; na amper tien minuten spelen stond er al 3-0 op het bord. De goals waren van Bellerive, Blueger (op aangeven van Sprong) en Di Pauli. Met die stand vertrok men naar het tweede bedrijf, waar Sprong zijn eerste goal van het toernooi maakte.

Na de 4-0, kwamen de Devils terug naar 4-2, maar Bellerive werd de man van de avond door de laatste twee treffers van de wedstrijd te maken. Een hattrick voor de speler die op een ATO (Amateur Try Out) contract actief is.

Eigen spel

Coach Donatelli was tevreden over de Nederlander. ,,Vrijdag kreeg hij best wat kansen, maar we wilden aanvallend meer van hem zien. Meer schieten, iets minder verdedigend werk. Hij neemt nu zijn verantwoording in the two way game, maar zijn kracht ligt natuurlijk voor het doel.”

Ook Sprong zelf zat er beter in dan het duel van vrijdag tegen Boston: ,,Ik speelde vandaag meer mijn eigen spel. Aanvallend gezien was het vandaag een stuk beter, want ik kon flink wat kansen voor mezelf en het team creëren op deze manier, daar gaan we morgen weer mee verder.”

Sprong Face Off Prospect

Laatste duel

Het laatste duel van de Penguins is tegen Buffalo Sabres vanavond. De Sabres wonnen met 7-4 van Boston Bruins. Door de nederlaag van Boston staan Sprong en de zijnen nu aan kop in het toernooi. De stand in de Prospects Challenge is nu als volgt:

1 Pittsburgh 2 1 1 1 3 8-5
2 Buffalo 2 1 1 1 3 10-8
3 Boston 2 1 1 0 2 7-9
4 New Jersey 2 1 1 0 2 6-9

Het duel van vanavond wordt weer live gestreamd op de website van Pittsburgh.

Previous BeNe League Preview: Ahoud Devils Nijmegen
Next Dag 1 Girls Only Hockey Weekend in Maaseik