Jeff Smith (HIJS) stopt; wordt assistent coach


Foto: Robert Bos

Jeff Smith speelde afgelopen seizoen voor HIJS Den Haag, maar de Canadees stopt er per direct mee. De Haagse supporters hoeven niet te vrezen; Smith gaat per direct de positie van assistent coach vervullen, op nadrukkelijk verzoek van hoofdcoach Chris Eimers.

Rijke loopbaan

De loopbaan van Smith bracht hem langs Red Deer Rebels (WCHL), Trenton Titans, Columbia Inferno, Alaska Aces en Phoenix Roadrunners (ECHL) en de AHL filialen van Winnipeg Jets en Philadelphia Flyers. Buiten de States streek Smith neer in Nederland, Engeland, Schotland, Australië en Frankrijk. Nu de Canadees woonruimte heeft in het Haagse, hangt hij de schaatsen voorgoed op bij de ploeg waar hij in 2011 al eerder actief was.

Voorspraak van Eimers

Op voorspraak van Chris Eimers krijgt Smith een plek achter de bank bij de Haagse ploeg. ,,Jeff is een fantastisch mens, die verstand heeft van ijshockey. Hij wilde zich graag ontwikkelen als coach, kwaliteiten die hij gewoon in zich heeft. Als speler bezat hij leiderschapskwaliteiten, en hij zal zich altijd inzetten voor het succes van de ploeg. Een echte win-win voor HIJS en voor Jeff.” alsdus de hoofdcoach van de Haagse ploeg.

Previous Vooruitblik op eerste speelronde in DEL
Next 4-on-4: Jagr, IJshockey Nederland, Winterspelen en talenten