4-on-4: Jagr, IJshockey Nederland, Winterspelen en talenten


De Olympische Spelen zijn deze winter in PyeongChang, Zuid-Korea. Het ijshockeytoernooi zal het zonder de grote NHL sterren moeten doen. Wat vind jij daarvan?

Richard: Als ijshockey-fan vind ik het erg jammer, want het toernooi devalueert als een malle. Maar ik snap de NHL wel. Het zal je gebeuren als bijvoorbeeld Sidney Crosby of Alex Ovechkin een zware blessure oploopt. Wie gaat dat betalen? De NHL dus niet. Business before pleasure dus in dit geval.

Dennis: Waardeloos. En een ieder die dat niet vindt, heeft geen hart voor de sport. Volgens mij zijn er maar een paar sporten waar de beste in hun vak niet op de olympische spelen mogen shinen. Dat is het intens ouderwetse voetbal (daar houden we het bij beloftenteams) en was in het verleden honkbal.

In het verleden keken spelers uit naar het uitje richting Olympia. Crosby was als een pauw zo trots dat hij Canada aan de succesen van de laatste twee edities mocht helpen. En voor de Spelen zelf was het ook een enorme trekpleister om de grote mannen uit de NHL te mogen verwelkomen. Uiteindelijk kan er niemand dus blij zijn met deze beslissing.

Cor: Dat is een grote schande, want op de Olympische Spelen moeten de allerbeste sporters in elke sport te zien zijn. Maar we weten nou eenmaal hoe eigenwijs de directie van de NHL is, dus de kans dat het nog goed zou komen, schatte ik al op nihil in. Ik ben benieuwd of Alexander Ovechkin woord houdt met zijn ‘ik ga toch’. Dat wil ik nog weleens zien of hij echt afreist. Als hij gaat, maakt hij zich -voor mij in ieder geval- onsterfelijk.

Jacco: Onwijs jammer. Maar zakelijk gezien begrijpelijk. De NHL geeft zijn spelers niet af, want de belangen zijn daar zoveel groter. Uiteindelijk gaat het allemaal om geld; wie betaalt het kostenplaatje als er iets gebeurt met die gasten? Dat zou nu voor rekening van de NHL komen, daar hadden ze geen trek in.

Previous Jeff Smith (HIJS) stopt; wordt assistent coach
Next BeNe League Preview: Antwerp Phantoms