4-on-4: Jagr, IJshockey Nederland, Winterspelen en talenten


We staan exact een maand voor de start van de NHL. Jaromir Jagr heeft nog steeds geen onderkomen. Betekent dit het geruisloze einde van een fenomeen?

Dennis: Dat kan ik me bijna niet voorstellen. Een grootheid als Jagr kan, ondanks zijn leeftijd, toch altijd nog van waarde zijn voor menig team. Hij zal wellicht alleen dan wel zijn salariseisen bij moeten stellen. Waar hij de laatste seizoenen rond de 5 miljoen dollar wist uit te onderhandelen, lijkt met dat nu als last-man standing op de Free Agent markt niet heel realistisch meer.

Wat misschien de meest logische keuze is, is dat deze man een Europese competitie op gaat zoeken. Mochten er blessures komen of een team om andere redenen interesse hebben, dan is hij in ieder geval fit en in vorm. Zo niet, dan pakt hij straks met Tsjechië Olympisch goud en hangt hij zijn schaatsen daarna aan de wilgen

Jacco: Het begint wel krap te worden allemaal. Het zou zonde zijn als dit het einde betekent van een icoon, want dát is hij natuurlijk wel. Maar de carrousel draait nog op volle toeren, dus ik verwacht dat hij nog een onderkomen gaat krijgen. Waar? Calgary Flames misschien wel.

Cor: Nee ik denk dat hij, voor de start van het seizoen op 4 oktober, nog wel ergens onderdak zal vinden. Mits hij niet te hoog in de boom gaat zitten met zijn salaris. Voor een ‘miljoentje’ komt er nog wel een teammanager om de hoek kijken, Arizona Coyotes kan bijvoorbeeld nog wel wat ervaring gebruiken.

Richard: Nee, ik denk dat er nog wel een team is dat Jagr voor een jaar wil inlijven. Dan kan hij daar namelijk ook afscheid nemen en die beelden zullen voor eeuwig te zien zijn. Naast kwaliteit dus ook een stukje marketing. Persoonlijk denk ik dat Calgary Flames Jagr een plekje gaan geven.

Previous Jeff Smith (HIJS) stopt; wordt assistent coach
Next BeNe League Preview: Antwerp Phantoms