Olympische Spelen 2018: IJshockey in GangNeung


Het stadion van GangNeung waar het ijshockeytoernooi gespeeld wordt

De Olympische Winterspelen van 2018 zullen worden gehouden in PyeongChang, Zuid-Korea. Face-Off zal het ijshockeytoernooi, dat gespeeld wordt in GeungNang, op de voet volgen. De Spelen zullen van 9 februari tot en met 28 februari gehouden worden.

De winnaars van de Spelen in 2014

Titelverdediger bij de mannen is Canada dat in de finale van 2014 met 3-0 te sterk was voor Zweden. Jonathan Toews, Sidney Crosby en Chris Kunitz waren verantwoordelijk voor de treffers voor Team Canada, dat daarmee de titel uit 2010 prolongeerde.

Ook bij de vrouwen gaat Canada op jacht naar titel prolongatie. Zij versloegen in 2014 de Verenigde Staten met 3-2. De vrouwenfinale in Sotsji was er één om niet snel te vergeten. Een kleine vier minuten voor het einde staat Amerika nog met 2-0 voor, maar de Canadezen slaan in overtime toe. Één van de mooiste comeback wins in de Olympische historie in onze ogen!

Gedoe rond de NHL Sterren

Na een lange periode van ‘gedoe’ heeft de NHL op 3 april definitief laten weten, dat het spelers geen toestemming geeft om af te reizen naar het Olympische toernooi. Waar de ‘schuld’ precies ligt (bij het IOC of bij de NHL) laten wij in het midden, maar NHL Commissioner Gary Bettman geeft geen krimp.

Er is in het speelschema geen ‘break’ van 17 dagen opgenomen in februari om spelers mee te laten doen op de Olympische Spelen. Er is een storm van kritiek geweest, ook onder spelers. Alex Ovechkin van Washington Capitals is in ieder geval heel erg duidelijk. ,,Ik ga sowieso naar de Spelen toe. Er niemand die mij kan tegenhouden” luidde zijn reactie.

Het toernooi bij de dames gaat op zaterdag 10 februari van start. De mannen starten hun toernooi op donderdag 15 februari. Op dit moment zijn de poule indelingen nog niet bekend.

Previous Vanaf 4 oktober: NHL Recaps
Next Oranje oefent tegen België in november