Shane Doan stopt na 21 seizoenen NHL


Shane Doan hangt zijn schaatsen voorgoed aan de kapstok. De 40-jarige aanvoerder van Arizona Coyotes nam vandaag dit besluit, nadat de Yotes zijn contract eerder niet wensten te verlengen.

21 seizoenen, 1 team

Alhoewel het anders doet vermoeden, heeft Doan zijn gehele loopbaan voor hetzelfde team gespeeld. Hij werd in 1995 als zevende overall gedraft door de toenmalige Winnipeg Jets, in 1996 verhuisde de franchise Arizona, onder de naam Phoenix Coyotes, die in 2014 werd omgelabeld naar het huidige Arizona Coyotes.

Doan droeg de ‘C’ sinds 2003 op zijn shirt en was daarmee veruit de langs dienende aanvoerder in de historie van Arizona. De aanvaller was daarnaast ook de laatste actieve speler die nog over was vanuit ’the original Winnipeg Jets’. Hij speelde in totaal 1540 duels, scoorde daarin 402 goals en gaf 572 assists. Zijn 974 punten zijn (net als duels, goals en assists) uiteraard goed voor het franchise record.

Het zal ons niet verbazen als op korte termijn besloten wordt dat #19 voorgoed met pensioen gestuurd wordt door de Yotes.

Previous Oranje oefent tegen België in november
Next BeNe League Preview: Luik Bulldogs