BeNe League Preview: Luik Bulldogs


Luik Bulldogs Ijshockey Face-Off

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Reginald Delmarche laat zijn licht schijnen op Luik Bulldogs.

Afgelopen seizoen: Luik Bulldogs, of Bulldogs de Liège op zijn Frans, had een hartstikke leuk seizoen in de BeNe League. Het vermaarde ijshockeybolwerk van België eindigde als derde in groep B, en wist -met 116 treffers- de op twee na hoogste productie in de aanval op papier te zetten.

Nadat het in de kwartfinale afrekende met Eindhoven Kemphanen, werd Bulldogs de weg naar de finale versperd door Heerenveen Flyers. Uiteindelijk won Flyers de BeNe League titel, dus er kon in Luik gezegd worden dat men eervol was uitgeschakeld.

Aangetrokken/Vertrokken: Luik ging de wereld over; het trok Nick Rivait aan die overkomt van het Australisch Sydney Bears. Hij speelde daarvoor twee seizoenen bij Fayetteville FireAntz in de SPHL. De 26-jarige speler is echter Canadees en zal de verdediging van Bulldogs komen versterken. Rivait is iemand die de duels niet schuwt en zich zeker niet onbetuigd laat als het spel fysiek dreigt te worden.

Na negen seizoenen in Geleen te hebben gespeeld, steekt Lars Engwegen de grens over om het tricot van Luik aan te trekken. Engwegen was in de laatste twee seizoenen goed voor 43 punten. De Belgen hopen uiteraard dat de 26-jarige aanvaller de stijgende lijn doortrekt. Aderlating is wel het vertek na amper een seizoen en 26 scorerpunten van Garret Brazier naar de Franse D2.

Vooruitblik: Bulldogs is een ploeg om rekening mee te houden, een outsider die het iedere ploeg zeer lastig kan maken. De ploeg van Paul Vincent is gevaarlijk, heeft bewezen altijd een goal te kunnen maken en op het moment dat de puzzelstukjes achterin op zijn plek gaan vallen, moet je serieus rekening gaan houden met Luik in de strijd om de BeNe League titel.

Keep an eye on: Cheyne Matheson was vorig seizoen goed voor 49 punten in het Luikse. Daarmee gaf de Canadees aan dat hij geen moment uit het oog verloren kan worden, want dan ligt het rubber ‘gewoon’ achter de keeper. Naast zijn 27 treffers, noteerde hij 22 assists, waarmee hij ook de ideale aangever is. Lars Engwegen moet het als nieuweling bij Bulldogs laten zien, maar de opwaartse statistieken (18 punten in 2016, 25 punten in 2017) moet gezien worden als trend. In Luik komt hij -eerlijk is eerlijk- in een betere ploeg terecht dan in Geleen, dus wellicht kan de Nederlander de volgende stap zetten. En Akim Ramoul, die met zijn 57 punten vorig seizoen bewees nog steeds een absolute meerwaarde te zijn!

Voorspelling: Heerenveen Flyers geldt als topfavoriet, dat moge duidelijk zijn. De verrassing van dit seizoen komt echter bij onze zuiderburen vandaan. Natuurlijk speelt de tegenstander in de kwartfinale een rol, maar ik durf best de uitdaging aan om te voorspellen dat Luik Bulldogs een ploeg heeft die het iedereen lastig kan maken, en mogelijk als best of the rest zal eindigen. En wie weet… gaat het zelfs met de titel aan de haal.

Previous Shane Doan stopt na 21 seizoenen NHL
Next Van Den Heuvel Nieuwe Captain Tilburg