Special teams Heerenveen maakten het verschil tegen Den Haag

Bene League

Een wedstrijd in de BeNe League op de vrijdagavond de 21e oktober. Nummer twee Heerenveen kwam op bezoek in Den Haag.

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Unis Flyers Heerenveen 1-3

Den Haag begon gehavend aan de wedstrijd. Drie geschorsten spelers Jay de Ruiter, Julian van Nes en Joey Oosterveld en de geblesseerden Bartek Bison en Jay Huisman die er voorlopig drie maanden uit ligt met een schouderblessure. Heerenveen miste Floris van Elten en Pippo Limnell Finocchiaro door blessures. Voor de wedstrijd kregen we te horen dat Chad Niddery niet zou spelen omdat hij nog niet fit genoeg was maar hij verscheen uiteindelijk toch op het ijs. Na afloop gaf hijzelf ook aan tegen Face-Off dat het misschien toch niet zo’n goede beslissing was geweest om niet geheel fit een wedstrijd te spelen.

Tijdens de eerste periode waren er voor beide teams weinig kansen weggelegd. Het dichtste bij kwam Den Haag via Ritchie van Hulten die het ijzer teisterde met een schot op het doel van Flyers goalie Martijn Oosterwijk.

Special teams

Een snelle straf voor Donovan de Zwart door tripping aan het begin van de tweede periode. Betekende dat de brilstand van het scorebord verdween. Heerenveens Roope Nikkila op assist van Mike Collard wist HIJS goalie Brett Magnus te passeren. Halverwege de wedstrijd kreeg Flyers Lennart Vosmer een straf voor charging. Jeffrey Melissant trok de stand gelijk door vanuit de rechterzone na een mooie schijnbeweging te scoren. Melissant kreeg ook de uitgelezen mogelijkheid om de thuisclub op voorsprong te schieten. Maar helaas voor Den Haag werd het penaltyshot gestopt door Martijn Oosterwijk. De Hagenezen kregen het penaltyshot omdat Justin van Baarsen een holding deed bij een grote mogelijkheid voor HIJS.

De derde periode was nog maar 27 seconden oud toen Den Haag een straf kreeg voor Mike van Oeveren die een tripping penalty kreeg. Wederom was het Roope Nikkila die met een man meer op het ijs toesloeg. De puck viel in de verre hoek binnen.  Aan het eind van de derde periode kreeg Den Haag nog een man meer op het ijs door een straf voor Kenny Wellens. Die kreeg een tripping penalty. Hijs Hokij wist er niet van te profiteren. HIJS coach Chris Eimers nam een timeout om de laatste dikke twee minuten met een extra aanvaller te gaan spelen zonder goalie op het ijs. In de laatste minuut wist Marc Nijland vanaf eigen helft met een empty netter de 1-3 te scoren. Den Haag gaat vandaag de lange reis naar Liège maken en Heerenveen ontvangt in Thialf Mechelen.