Sprong assist Detroit, shutout Boston, Tampa Bay

Dag vijftien in de NHL leverde zestien wedstrijden op waarbij Daniel Sprong weer een assist had in de verloren wedstrijd na overtime tegen zijn oude club Seattle. Boston Bruins, Colorado Avalanche en Vegas Golden Knights blijven ongeslagen.

Washington Capitals – Toronto Maple Leafs 1-4

Washington captain Alex Ovechkin scoorde zijn driehonderdste powerplay goal. Daarmee is hij absoluut alleenheerser. Toronto schoot maar zeventien keer op het doel van Caps goalie Darcy Kuemper en moest vier keer vissen. Joseph Woll goalie van de Leafs deed dat veel minder slecht. 37 schoten een goal tegen.

Columbus Blue Jackets – Anaheim Ducks 2-3 OT

Frank Vatrano zorgde met zijn overtime winner voor het extra punt van de Ducks.

Ottawa Senators – Buffalo Sabres 4-6

Het leek een gelopen wedstrijd na 45 minuten met een tussenstand van 5-1 voor de Sabres. Maar drie goals in drie minuten voor Ottawa maakte het nog spannend. Maar met zijn tweede goal van de avond was het shorthanded Tage Thompson die de winst veilig stelde elf seconden voor tijd.

Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes 3-0

Tampa goalie Jonas Johansson maakte met 32 saves de bekende shutout voor de Lightning. Het was pas zijn tweede shutout in zijn NHL carriere.

Montreal Canadiens – New Jersey Devils 2-5

Een hattrick van Devils Tyler Toffoli zorgde voor het verschil tegen de Canadiens.

Pittsburgh Penguins – Dallas Stars 1-4

38 saves voor Dalles goalie Jake Oettinger. Jason Robertson had een goal en een assist voor de Stars.

Florida Panthers – San Jose Sharks 3-1

Het is de vijfde wedstrijd op rij dat Sam Reinhart scoort voor de Panthers. Dit keer zelfs de game winning goal.

New York Islanders – Colorado Avalanche 4-7

Vier punten voor Mikko Rantanen die een goal en drie assists had. En een nieuw record voor Colorado. Vijftien uitwedstrijden op een rij gewonnen. En nog steeds ongeslagen in het nieuwe seizoen.

Detroit Red Wings – Seattle Kraken 4-5 OT

Daniel Sprong had bijna een kwartier ijstijd. Kwam tot twee schoten op doel, twee minuten in de strafbank en een plus een. Sprong had in totaal zeventien shifts. Alex DeBrincat leek met zijn goal voor de 4-3 tien minuten voor tijd de winnende te maken. Maar in de laatste minuut scoorde Kraken Jared McCann de 4-4 waarna Jordan Eberle vijf seconden voor tijd van de overtime de game winning goal maakte.

Chicago Blackhawks – Boston Bruins 0-3

Jeremy Swayman goalie van de Bruins pakte alle 23 schoten van Chicago en pakte zo een shutout. Het was de zesde overwinning op een rij. Beste start ooit voor Boston.

Winnipeg Jets – St. Louis Blues 4-2

Twee goals binnen achttien seconden waren voldoende voor de Jets. Die twee goals werden gesoord door David Gustafsson en Mason Appleton.

Minnesota Wild – Edmonton Oilers 7-4

Zoals beschreven in de preview van de Oilers. Je kan Connor McDavid en Leon Draisaitl in je team hebben maar als de verdediging en de goalies zeer matig zijn kun je nooit een Cup winnen. Ryan Hartman scoorde een hattrick voor de Wild.

Nashville Predators – Vancouver Canucks 2-3

Twee snelle goals van Vancouver aan het begin van de tweede periode maakte het verschil. Phillip Di Giuseppe en Nils Hoglander waren die twee met de snelle treffers.

Calgary Flames – New York Rangers 1-3

De New York Rangers wonnen op bezoek bij de Flames. Erik Gustafsson scoorde een goal en had een assist.

Los Angeles Kings – Arizona Coyotes 6-3

Vier spelers van de Kings hadden een goal en een assist. Wat bijdroeg aan de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Adrian Kempe, Anze Kopitar, Kevin Fiala en Blake Lizotte waren de vier spelers.

Vegas Golden Knights – Philadelphia Flyers 3-2

Vegas blijft ongeslagen. Al was het met wat geluk, maar die tellen ook. Shea Theodore scoorde de game winner 33 seconden voor tijd.