Tilburg wint in Peiting en gaan nu naar Rosenheim

In de vierde wedstrijd van de eerste ronde play-offs in de Oberliga versloeg Tilburg Trappers EC Peiting met 6-4. Zodat de series beëindigd werd met een 3-1 winst. Tilburg kan zich op gaan maken voor een best of vijf tegen de nummer twee uit Oberliga Zuid Starbulls Rosenheim.

EC Peiting – Tilburg Trappers 4-6 (Tilburg wint series met 3-1)

Belangrijkste in wedstrijd vier was om niet zo te starten als in wedstrijd twee. Toch lag de puck al snel in het net achter Tilburg goalie Cedric Andree. Twee straffen voor Tilburg kort achter elkaar betekende een 5-on-3 voor de thuisclub Peiting. Felix Brassard wist met het presentje wel raad. Vanuit de linker face-off cirkel kon hij de puck goed voor zijn stick leggen en in de verre hoek scoren. In de elfde minuut was het Brett Bulmer die Tilburg op gelijke hoogte bracht net nadat de vijfde man van Peiting terug op het ijs kwam na een straf. Maar vlak voor het einde van de eerste periode was het wederom Felix Brassard die de eerste pauzestand op het bord zette met zijn tweede goal van de avond. Hij stal de puck tussen twee Tilburgers en kon van heel dichtbij de 2-1 maken. Dat was ook de tussenstand na twintig minuten. De schoten verhouding was wel in het voordeel van de Trappers met vijf om acht.

Al snel in de tweede periode was het alweer 2-2 nadat Raymond van der Schuit goed voorbereidend werk van Max Hermens kon afmaken in een 2-op-1.

Halverwege de tweede periode pakte Peiting weer de voorsprong. David Diebolder stond ietwat vrij in het midden van het aanvalsvak en kon zo in de korte hoek scoren voor de 3-2. Een turnover van Peiting leverde de 3-3 op door Ninho Hessels. Hij scoorde vanaf de blauwe lijn terwijl Brett Bulmer het zicht van de goalie versperde.

Wie trok de wedstrijd naar zich toe in de derde periode?

Een aanval over links leverde een assist op voor Jordy Verkiel die de vrijstaande Wouter Sars vond en die liet er geen gras over groeien en scoorde in de korte hoek met een one timer. Max Hermens kwam ook op de score sheet door zoals we van hem gewend zijn een vlammend schot vanuit de heup. 5-3 met nog vijf minuten te spelen. Dat kon niet meer misgaan toch? Vlak na de goal kon Reno de Hondt de strafbank op voor een slashing. Een afstandsschot van Marc Besl verdween via Cedric Andree in de goal. Het werd nog vier minuten billen knijpen. Pas vijf seconden voor tijd kon Mikko Virtanen de empty netter scoren. Dinsdag mag Tilburg 830 kilometer gaan reizen naar Rosenheim.