Den Haag verslaat BeNe League koploper Liège


Bene League

Op vrijdag de derde februari werd er een wedstrijd gespeeld in de BeNe League. Koploper Liège kwam op bezoek in Den Haag. En kon zonder punten retour naar België.

LEES OOK: Boston verslaat Toronto en Carolina wint van Buffalo

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Liège Bulldogs IHC 2-1

In de eerste periode ging het aardig gelijk op. Ondanks dat Den Haag vier keer de kans kreeg op de powerplay. Wist Liège toch HIJS goalie Brett Magnus te dwingen tot elf reddingen. Die andere Canadees in het net van de Belgen Troy Passingham moest twaalf keer handelend optreden. Tijdens de tweede twintig minuten was het een heel ander verhaal. Halverwege de wedstrijd pakte Liège de voorsprong. Op een powerplay werd er door de Belgen een mooie tic-tac-toe goal gescoord. Bryan Kolodziejczyk paste de puck op Jordan Paulus en die vond de vrijstaande Milan Jurik en die kon de puck in de lege verre hoek schuiven.

Vlak na de 1-0 was er een akkefietje tussen Justin Evers en Boet van Gestel. En beide konden alvast de douche opzoeken met een game miscondunct. Vooral in deze tweede periode hadden de Belgen een groot overwicht. Maar zoals dat gezegde in de sport is. Als je je kansen niet benut, doet de tegenstander dat later in de wedstrijd wel. De schoten verhouding was namelijk in de tweede periode elf om twee in het voordeel van de bezoekers.

Het venijn zat hem in de staart.

De derde periode werd gekenmerkt door het feit dat beide teams voor de winst gingen. Zo hadden beide goalies het druk met de puck te stoppen. Zoals de Belgen scoorden op de powerplay scoorde en daarmee de voorsprong pakte. Zo maakte Den Haag op de powerplay de gelijkmaker. Bryan Kolodziejczyk kon naar de Sin Bin voor een slashing penalty. Scoorde eerst op de uitbraak nog Liège door een goal van Oscar Delbrassine werd deze afgekeurd door de scheidsrechter Pascal Keus. In het vervolg van de powerplay moest de Waalse goalie Troy Passingham een rebound afgeven op een schot van Ernesto Klem en kon Donovan de Zwart de gelijkmaker tegen de touwen schieten. Donovan de Zwart won een duel aan de boarding en passte de puck aan Donny van Musscher en die verraste Liège goalie Troy Passingham met ene one timer in de korte hoek.

Daarna kregen de Belgen nog twee keer een powerplay maar HIJS goalie Brett Magnus stond zijn mannetje en hield zo de drie punten in de Haagse pocket.

tekst gaat verder onder de foto

#33 Brett Magnus Foto: Robert Bos

Daarmee deed Den Haag hele goede zaken in strijd om plek twee. Virtueel staan de Hagenaars vierde maar dat betekend dat zowel Herentals en Heerenveen al hun inhaalwedstrijden moeten winnen. En Den Haag heeft die punten al in de pocket.

De stand van de top vier in de BeNe League

  1. Liège  24 gespeeld 57 punten
  2. Den Haag 26 gespeeld 50 punten
  3. Heerenveen 21 gespeeld 42 punten
  4. Herentals 23 gespeeld 42 punten

 

Previous Boston verslaat Toronto en Carolina wint van Buffalo
Next NHL All Stars skills 2023