James Neal scoort vier keer, Pittsburgh weer hard onderuit


Face-Off IJshockey NHL

Acht duels, 53 treffers, veel highlights. James Neal was de grote man Edmonton, Pittsburgh ging opnieuw hard onderuit in eigen huis, San Jose heeft het moeilijk en Anaheim Ducks staat na drie duels op een 100% score.

New York Islanders – Edmonton Oilers 2-5

James Neal had bij Calgary Flames 68 wedstrijden nodig om zeven goals te maken. Nu doet hij het in drie wedstrijden, waaronder vier goals tegen de Islanders. De Islanders kwamen nog op voorsprong door een short handed goal van Anthony Beauvillier. Daarna werd het de James Neal show.

Pittsburgh Penguins – Winnipeg Jets 1-4

Sidney Crosby zorgde nog voor een 1-0 voorsprong, maar daarna was het aan de bezoekers uit Winnipeg. Mark Scheifele en Patrick Laine hadden drie assists. De eerste zege in Pittsburgh voor de Jets in negentien pogingen.

Calgary Flames – Los Angeles Kings 3-4 OT

Een prachtgoal van Matthew Tkachuk zorgde voor de gelijkmaker, nadat L.A. met 3-0 voor had gestaan. De Kings namen toch de winst mee door een goal van Drew Doughty, die dat nog even aan het publiek in de Saddledome liet weten.

Detroit Red Wings – Anaheim Ducks 1-3

Een duel tussen twee teams die de eerste twee duels wonnen. De zege ging mee met Anaheim, door drie goals in de derde periode. John Gibson bewees andermaal zijn waarde met 31 saves op 32 schoten.

Florida Panthers – Carolina Hurricanes 3-6

Florida werd overdonderd in de eerste periode. De Canes raasden langs de thuisploeg en namen een 4-0 voorsprong. Het was direct het einde voor Sergei Bobrovsky. Collega James Reimer had een betere avond: 47 saves op 50 schoten, droegen bij aan de winst.

Nashville Predators – San Jose Sharks 5-2

De vierde nederlaag op rij voor San Jose, dat inmiddels de slechtste start in de geschiedenis van de franchise heeft geëvenaard. Roman Josi was twee keer trefzeker voor Nashville.

Vegas Golden Knights – Boston Bruins 3-4

Vegas nam een 2-0 voorsprong, maar daarna was het woord aan Brad Marchand bij Boston. Met twee goals en een assist had hij een groot aandeel in de winst van de Bruins.

Washington Capitals – Dallas Stars 3-4 OT

Dallas boekte de eerste zege van het seizoen. Dat leek het in reguliere tijd te doen, maar Nicklas Backstrom zorgde voor overtime. Daarin werd Tyler Seguin de matchwinner voor de mannen in het groen.

Previous Blessure Polak, Sprong, verwachtingen Oberliga en puntenmakers BeNe
Next Arno Christiaen - Liedekerke Lions U8