Zoltán Erdei, polyvalente aanwinst voor Golden Sharks


Golden Sharks Mechelen Face-Off IJshockey BeNe League

Zoltán, de aanvaller wordt verdediger

Opgroeiende in Székesfehérvár, vlakbij het Balatonmeer, heeft Zoltán er alle jeugdselecties doorlopen bij de lokale ijshockeyclub en wel als aanvaller. De 1m79 grote jongeman was er jaarlijks goed voor een dertigtal punten en werd ook opgeroepen voor de Hongaarse U18 en U20-selecties.  Op zijn achttiende debuterend bij de Seniors werd hij achterin geposteerd en overtuigd de coaches van zijn polyvalentie.

Zoltán Erdei

In de eerste twee seizoenen bij zijn club, Fehervári Titánok, speelt Erdei 48 wedstrijden en scoort 4 punten in de Hongaarse “Erste Liga”. Dit is de top-divisie in Hongarije waar enkele Roemeense eersteklassers meedraaien en vorig seizoen ook het beloftenteam van Vienna Capitals. Vorig jaar wisselde de all-rounder naar DEAC Debrecen, zo’n 300 km naar het Oosten. En het werd een leuk seizoen in Debrecen voor de ondertussen 21 jaar oude Erdei. Samen met topscorer Hugo Turcotte, jawel de 28-jarige broer van Yann, en enkele Tsjechische aanwinsten wist DEAC zich zich als vijfde in de competitie ook te kwalificeren voor de Play-Offs.

De stap richting BeNe-League

Zoltán Erdei tekent bij Mechelen Golden Sharks

De overstap naar Mechelen Golden Sharks is geen grote verrassing aldus de sympathieke Hongaar. “Helemaal niet. Op voorwaarde dat je weet dat mijn ouders enkele jaren geleden naar België verhuisd zijn natuurlijk. Op niet eens twintig kilometer van Mechelen trouwens. Zelf ben ik ondertussen ook vier maanden hier. De weg naar de Mechelse ijsbaan hadden we snel gevonden natuurlijk. Ben al actief in de Mechelse jeugdwerking en heb nu ook mijn transferkaart getekend voor de overgang naar Mechelen Golden Sharks. Na drie jaar Hongaarse Erste Liga verheug ik me erop om de BeNe League competitie te ontdekken.”

Previous Pelle Lindbergh, what if...?
Next Select4U is de nieuwe hoofdsponsor van Nijmegen Devils