4-on-4: de Oberliga, Winterclassics in Nederland, u18 dames en de Bekerfinale


Afgelopen week hadden we de winter classic in de NHL tussen Chicago Blackhawks en Boston Bruins met 70.000 toeschouwers, aankomend weekeinde is die in de DEL tussen Kölner Haie en Düsseldorfer EG met naar verwachting 40.000 toeschouwers in het voetbalstadion van 1FC Köln. In de KHL waren er 68.000 toeschouwers bij SKA en CSKA Moskou in het stadion van Zenith St. Petersburg. Is zoiets ook mogelijk in de BeNe League? En zo ja waar dan?

Luciano: Dit is een utopie. Zolang de clubs, bond en bestuur nog niet op 1 lijn zitten kan er ook geen basis gelegd worden voor zo’n plan. Daarnaast gaat dit meer kosten dan dat het zou opleveren. Zolang in Nederland en België niet elke week de stadions vol zitten gaat zo’n idee een flop worden. Helaas, want het zou zo mooi zijn. Alleen de sport krijgt breed nog niet de aandacht die het zo verdient.

Jeroen: het ijshockey is in Nederland en België nog veel te klein om hier überhaupt aan te denken.

Jacco: Dromen mag uiteraard, maar dit soort wedstrijden zijn helemaal niet aan de orde hier. We moeten eerst die BeNe League maar eens op een hoger niveau tillen en daar al onze aandacht op vestigen, voordat er allerhande nieuwe ideeën langskomen.

Jonathan: Dat zou mooi zijn he? Maar nee, een wedstrijd van zo’n omvang is hier nog niet haalbaar. Om te beginnen zijn daarvoor nog niet genoeg fans. Er zijn maar een handvol clubs die hun ijshal volledig gevuld krijgen. Maar zelfs als je al die fans bij elkaar optelt, krijg je nog niet de aantallen die in Amerika, Rusland en Duitsland worden gehaald. Maar een grotere wedstrijd in bijvoorbeeld een voetbalstadion zou best kunnen. Daar zullen dan wel nog flinke kosten aan verbonden zijn hoor, dus of het rendabel is, is weer een tweede…

Previous Nederland U18 doet zichzelf tekort tegen Polen
Next 'March of the Penguins' tijdelijk gestuit, Rangers verliest aansluiting