Trappers verslaat Duisburg in eerste wedstrijd van 2019

De Trappers wonnen woensdagavond hun eerste duel van 2019. Waar het op de een-na-laatste dag van 2018 met moeite won, was de ploeg van Bo Subr dit keer met maar liefst 4-0 te sterk voor Füchse Duisburg. First goalie Ian Meierdres was afwezig, Ruud Leeuwesteijn mocht zijn kunsten op het ijs laten zien. Goalie Wim van den Hout van het toekomstteam was backup goalie. Cindy Scheffers praat jullie bij over de wedstrijd.

Trappers dominant

In de eerste periode kwamen de Trappers al snel op een voorsprong. Danny Stempher scoorde in de tweede minuut al de 1-0. Het zag er goed uit voor de Tilburgers, die niet veel later zelfs een 3-on-5 situatie overleefden. Goalie Leeuwesteijn wist zich sterk te houden.

Trappers Ruud Leeuwesteijn

In de zevende minuut zag Tilburg Jordy van Oorschot bloedend van het ijs af gaan, omdat hij een puck tegen zijn kaak kreeg. Gevreesd wordt dat er een breuk in de kaak zit, die hem voorlopig aan de kant houdt. Ook zonder Van Oorschot bleven de Tilburgers domineren. De 2-0 viel al in de achtste minuut door Nardo Nagtzaam. Tal van kansen volgden en ook de 3-0 werd gescoord. Kevin Bruijsten wist gebruik te maken van powerplay voor Tilburg en schoot de puck langs goalie Sebastian Staudt. Met een mooie voorsprong voor Tilburg zochten de mannen de kleedkamers op.

Trappers Tilburg IJshockey

Rustig middenstuk

Het middenstuk was een stuk rustiger dan de eerste periode. Beide teams kregen mooie kansen, maar het lukte de spelers niet om de puck langs de goalies te krijgen. Vooral goalie Staudt werd flink aan het werk gezet. Aan het einde van de tweede periode aasden de Tilburgers op nog een doelpunt, maar het mocht niet baten. Het was het allemaal net niet. Tilburg wist zelfs niet gebruik te maken van een 5-on-3 situatie. Met dezelfde tussenstand als na de eerste periode gingen beide teams van het ijs af.

Shutout Leeuwesteijn

De laatste periode begon met powerplay voor Tilburg, omdat André Huebscher nog een halve minuut van zijn straf had uit de tweede periode. Daar konden de Tilburgers geen gebruik van maken. Amper een minuut later kreeg de ploeg uit Tilburg een tweede kans op een man-meer situatie. Dit keer lukte het Tilburg wel. Stempher scoorde zijn tweede goal van de wedstrijd en zette de 4-0 op het scoreboard in de 43e minuut. De ploeg uit Duisburg probeerde nog wel wat terug te doen, maar ze konden nauwelijks gebruik maken van hun powerplays. Wanneer ze wel zo ver kwamen tot een schot op het doel, stond goalie Leeuwesteijn ijzersterk in zijn goal. 4-0 werd uiteindelijk ook de eindstand. Met zestien saves eindigde de wedstrijd voor goalie Leeuwesteijn met een shut-out. Hij werd terecht Man Of The Match.