Mannheim verliest van nummer laatst, gat nog zes punten met Düsseldorf


Face-Off IJshockey DEL

Op tweede kerstdag stond speelronde 32 op het programma van de DEL. Cor Machielsen had een goed excuus om niet op visite te gaan maar een dagje voor de tv te hangen om de wedstrijden te volgen. Hij zag Düsseldorf nipt winnen van Iserlohn, München weer eens goed spelen tegen Ingolstadt en een hele mooie partij tussen Berlijn en Bremerhaven waarbij Berlijn nu eens geen 3-0 voorsprong verspeelde. Ed Versteeve en ‘Der Cor’ brengen jullie up to date.

Düsseldorfer EG – Iserlohn Roosters 3-2

Iserlohn kreeg de meeste kansen maar kwam maar met moeite voorbij goalie Mathias Niederberger. Alleen Anthony Camara wist hem twee keer te passeren. Dat was echter niet voldoende om ook maar een puntje mee te nemen uit Düsseldorf, omdat Braden Pimm, Jaedon Deschenau en Alexander Bartra ervoor zorgde dat de winst thuis bleef.

ERC Ingolstadt – EHC Red Bull München 2-4

Al snel scoorde de mannen uit München twee keer binnen twee minuten. Mark Voakes deed dat in de negende minuut en Konrad Abeltshauser in de elfde. Ingolstadt kwam terug tot 2-2 door een goal van David Elsner en via een 5 tegen 3 powerplay van Maury Edwards. Toch was het niet voldoende omdat zes minuten na de gelijkmaker Red Bull weer op voorsprong kwam via Michael Wolf. In de derde periode hield Danny Aus den Birken zijn goal schoon door alle elf schoten van de thuisclub te stoppen en was de empty netter via John Mitchell 21 seconden voor tijd mooi meegenomen.

Krefeld Pinguine – Augsburger Panther 3-2

Ondanks het dubbele aantal schoten op doel was het niet in de eindstand te zien dat de Krefelders de bovenliggende partij waren. In de eerste periode scoorde Vinny Saponari en Chad Costello voor de Pinguine en Daniel Schmolz voor de Panther. Vroeg in de tweede periode was het Martin Schymainski met de 3-1. Via een powerplay goal was het David Stieler die in de 41e minuut de stand op 3-2 bracht maar de overwinning kwam niet meer in gevaar voor de Krefelders.

Adler Mannheim – Schwenninger Wild Wings 1-2

Koploper Mannheim ontving rode lantaarndrager Schwenningen. Het werd een koude kerstdouche voor de thuisploeg, want het ging miraculeus met 1-2 onderuit in de eigen SAP Arena. Wild Wings-goalie Dustin Strahlmeier bleek een onneembare vesting; van de 80 (!) schoten op doel, pareerde hij er 79. Andrée Hult zette de bezoekers na tien minuten op voorsprong. Vijf minuten later lag de gelijkmaker tegen de touwen via Benjamin Smith. Mannheim had veruit de overhand, maar Strahlmeier kende de avond van zijn leven. De Fin Vili Sopanen werd het goudhaantje; hij maakte de stuntzege compleet door in de 58e minuut de winnende treffer binnen te kogelen met een mooie wrist-shot.

Eisbären Berlin – Pinguins Bremerhaven 5-3

Berlijn kreeg de Fishtown Pinguins uit Bremerhaven op bezoek. De Eisbären konden prima zaken doen door een zege te boeken. Aan het einde van 60 minuten heerlijk ijshockey won de thuisploeg met 5-3. Dat de winst moeizaam tot stand zou komen, had men na 15 minuten spelen niet verwacht. Florian Busch, James Sheppard en Jonas Müller hadden de thuisploeg op 3-0 gezet. Chad Nehring deed voor de eerste dweil nog iets terug. Carson McMillan bracht de spanning weer helemaal terug in het middenstuk, maar binnen 20 tellen in de slotperiode was de marge weer twee via Sean Backman. Drie minuten later was het verschil weer één via Mark Zengerle. In een spannende slotfase, waarin de bezoekers de overhand hadden, bracht Louis-Marc Aubry uitkomst voor Berlijn. Zijn empty-netter zette de 5-3 eindstand op het bord.

Kölner Haie – Grizzlys Wolfsburg 0-3

Köln werd in eigen huis verrast door laagvlieger Wolfsburg. De dik 10000 toeschouwers zagen hun ploeg met 0-3 onderuit gaan. Na acht minuten spelen schoot Brent Aubin een rebound binnen voor de Grizzlies. Net nadat de thuisploeg een powerplay had overleefd, lag de tweede treffer van Wolfsburg achter goalie Wesslau. Petr Pohl kon er alleen vandoor en verschalkte de doelman met een backhand. Die Haie drongen aan, maar vonden het gaatje niet. Spencer Machacek gooide het duel in het slot met een empty-netter, zodat Wolfsburg-doelman David Leggio een shutout bij kon schrijven.

Previous AllEttan Södra, welke ploegen gaat Martijn Oosterwijk tegenkomen?
Next #11 - Lisa Kremer - Winger - Smoke Eaters Geleen