Mannheim wint in München na shootouts, Augsburg lachende derde


Face-Off IJshockey DEL

In speelronde 26 stond er een heuse topper op de rol. Koploper Mannheim ging op bezoek in München en won uiteindelijk na shootouts. Omdat Augsburg ook weer won, gaan zij München voorbij en staan nu op plek twee. Cor Machielsen keek mee en brengt jullie up to date.

EHC Red Bull München – Adler Mannheim 0-1 SO

De absolute topper van deze speelronde werd bezocht door 6.142 toeschouwers, en die zagen twee goede keepers die in 65 minuten niet werden gepasseerd. München goalie Danny aus den Birken maakte 31 saves en werd alleen gepasseerd door Luka Adam in de shootouts. Goalie Dennis Endras van Mannheim pakte alweer zijn derde shutout door 35 saves te maken.

Augsburger Panther – Iserlohn Roosters 4-2

De Roosters konden het spel van Augsburg aardig bijbenen tot aan het eind van de tweede periode. Toen kwam Panther op een 2-1 voorsprong door Daniel Schmolz en de 3-1 volgde al snel in het begin van de derde periode door Andrew Leblanc. In minuut 46 kwam de aansluitingstreffer via een powerplay goal van Jonathan Matsumoto. De Roosters kwamen niet verder en de Panther knalde vijf minuten voor tijd de vierde goal binnen door Patrick McNeill.

Eisbären Berlin – Grizzlys Wolfsburg 1-4

Onder het toeziend oog van 13.418 toeschouwers ging Berlijn in eigen huis onderuit tegen de laagvlieger Wolfsburg. Ondanks een voorsprong na 22 minuten door een goal van Jonas Muller kwamen de Grizzlys vier minuten later op gelijke hoogte door een goal van Wade Bergman. Cole Cassels en Nickolas Latta bouwde de voorsprong uit en de laatste goal was een shorthanded goal van Jason Jaspers.

Schwenninger Wild Wings – Pinguins Bremerhaven 2-5

Na vijf minuten stond er al 0-2 op het bord door goals van Rylan Schwartz en Justin Feser. Pas na de 0-4 konden de Wild Wings wat terug doen. Dat deden ze binnen 37 seconden toen ze twee powerplay goals scoorde. Antony Rech en Simon Danner waren de schutters. Het laatste woord was echter voor de Pinguins, Alexander Friesen scoorde de vijfde goal.

Düsseldorfer EG – ERC Ingolstadt 2-3 OT

Na veertig minuten stond er 1-2 op het bord. Philip Gogulla scoorde de gelijkmaker in de 49ste minuut. Beide goalies hielden het doel verder schoon tot aan de zestigste minuut, zodat overtime de beslissing moest brengen. Ville Koistinen scoorde in de drieënzestigste minuut de overtime winner.

Krefeld Pinguine – Kölner Haie 4-5

Na de eerste periode was het spel nog in evenwicht met 1-1. Na de tweede periode stond het 3-4. Twaalf seconden in de laatste periode werd de 4-4 gemaakt door Greger Hanson. Michael Zalewski van de Haie prikte de game winning goal in de vijfenvijftigste minuut binnen.

Straubing Tigers – THOMAS SABO Ice Tigers 6-5 SO

Tot aan de drieënvijftigste minuut stonden de Ice Tigers met 4-5 voor. Straubing nam zijn keeper eruit en er werd de gelijkmaker gescoord in de achtenvijftigste minuut door Stefan Loibl. In overtime werd er niet meer gescoord. Shootouts moesten de beslissing brengen. Jeremy Williams was twee keer trefzeker voor Straubing en pikte zo de twee punten in.

De stand:

Previous Podcast: 'Stadion-situatie Heerenveen raakt veel meer dan BeNe-team Flyers'
Next 'Woensdag meer duidelijkheid voor Flyers inzake Thialf'