Tilburg Trappers veegt vloer aan met Füchse Duisburg

Tilburg Trappers zette de win-streak door na een 8-2 winst op Füchse Duisburg. De bezoekende ploeg werd door ongeveer 150 trouwe supporters aangemoedigd op Stappegoor. Cindy Scheffers praat jullie bij.

TILBURG STERKER

In de eerste periode was de puck voornamelijk op de Duitse helft te vinden. Het duurde dan ook niet lang voordat Denny Stempher de 1-0 maakte. Opvallend was dat Duisburg de puck vaak snel kwijt raakte aan Trappers. De goalie van Duisburg, Sebastian Staudt, had het in de eerste periode zeer moeilijk. In de negende minuut scoorde Kevin Bruijsten al de 2-0. Geheel onverwachts maakte Sam Verelst echter een powerplay goal, waardoor de stand 2-1 werd. Niet veel later viel alweer de 3-1 door een powerplay goal van Reno de Hondt. Tilburg greep had de Duitsers bij de strot en Reno de Hondt scoorde nog geen drie minuten later wéér. In de 14e minuut maakte hij de 4-1 en in de 17e minuut maakte Ryan Collier de 5-1. Na een doelpuntrijke eerste periode konden de teams voor het eerst de kleedlokalen in.

Tilburg Trappers Füchse Duisburg Ijshockey Face-Off

MATIGE VERDEDIGING

Bij de start van de tweede periode werd de goalie van Duisburg direct aan het werk werd gezet. De verdediging van Duisburg liet te wensen over. Wel kreeg Duisburg een paar mooie kansen in het middenstuk, waarbij Ian Meierdres zijn kunsten mocht laten zien. In de 30e minuut was het dan toch raak voor Steven Deeg die de 5-2 voor Duisburg noteerde. Daarna wist Tilburg nog twee goals te maken; Ivy van den Heuvel met de 6-2 en Denny Stempher met de 7-2 (shorthanded goal). Deze prachtige goal, op aangeven van De Hondt, was al zijn veertiende(!) goal van dit seizoen. Met 7-2 op het scoreboard gingen de teams de laatste pauze in.

Giovanni Vogelaar. Foto: Arie Leeuwesteijn

VOGELAAR SCHERP

In de laatste periode leek de goalie van Duisburg zich te hebben herpakt. Toch wist Ivy van den Heuvel de puck nog één keer langs de goalie van Duisburg te krijgen. In de 47e minuut maakte hij met een powerplaygoal de 8-2. Verder wisten beide teams het rubber niet meer in het goal te krijgen. Aan het einde van de derde periode was Giovanni Vogelaar nog altijd scherp. Duisburg had ‘too many men on the ice’, wat alleen opgemerkt werd door Vogelaar, die op zijn beurt het luidkeels liet weten aan de scheidsrechter. Met 8-2 als eindstand werd het bij het Stappegoor een feestje, inclusief polonaise.

Na de wedstrijd sprak Cindy Scheffers topschutter -en man of the match- Denny Stempher over deze mooie winst, zijn prestatie ten opzichte van vorig seizoen en zijn samenwerking met Jordy Verkiel en Reno de Hondt.

Previous Pittsburgh Penguins: Stronger Than Hate