NHL Preview: Chicago Blackhawks, terug richting de top of verdere teloorgang?


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Rik Bruijnius laat zijn licht schijnen op Chicago Blackhawks.

Afgelopen seizoen

Dramatisch is het enige en juiste woord voor het afgelopen seizoen van Chicago Blackhawks. Met een talentvolle groep werd voor het eerst sinds 2009 de play-offs niet bereikt. Overall kwam men niet verder dan 25e positie met maar 76 punten. Een hard gelach voor de club die sinds 2009 drie keer de Stanley Cup mee naar huis nam.

Aangetrokken en vertrokken

De technische staf van Chicago Blackhawks voelde zich genoodzaakt om drie ervaren free agents binnen te halen. Goalie Cam Ward, D-man Brandon Manning en aanvaller Chris Kunitz werden aan het roster toegevoegd. In een deal van zeven spelers met Arizona Coyotes kwamen Marcus KrugerJordan MalettaMacKenzie Entwistle en Andrew Campell in ruil voor Marian Hossa (alleen het contract wegens ziekte zal hij niet meer spelen) Vinnie Hinostroza en Jordan OesterleLance BoumaChristopher Didomenico, Michael ChaputAdam Clendening en Anthony Duclair vertrokken als free agent.

Vooruitblik

Naast de nieuwe spelers blijven Jonathan Toews en Patrick Kane de grote mannen. De jongelingen Nick Schmaltz en Alex DeBrincat, worden belangrijke pionnen om de bounce back smoel te geven voor Chicago Blackhawks. Wat ook van belang is Goalie Corey Crawford zal fit moeten zijn en blijven. De technische staf heeft er zeker nog geloof in dat captain Jonathan Toews hongerig genoeg is voor een vierde Stanley Cup.

Keep an eye on

Alex DeBrincat, kan hij vooruitgang boeken na een degelijk rookie seizoen in een slecht draaiend team.

Jonathan Toews, gewoon omdat het Jonathan Toews is.

Corey Crawford, als hij fit is en blijft, dan is hij een top 6 goalie in de NHL.

Voorspelling

Naar mijn mening zal het weer een moeizaam seizoen worden voor Chicago Blackhawks. Het zal beter zijn als vorig seizoen maar ik voorzie wederom geen play-offs.

 

 

Previous Rasmus Dahlin maakt indruk bij zijn Sabres-debuut
Next Succesvolle eerste dag Girls Only Hockey Weekend