SKA St. Petersburg ongenaakbaar in Openings Cup


Langzaam maar zeker keren de hockeygoden weer terug van hun zomerpauze. Ook de Kontinental Hockey League begint weer. Patrick van Rijswijk praat ons bij over de eerste krachtmeting van het seizoen.

Ak Bars Kazan – SKA St. Petersburg 1-6 (0-1, 1-2, 0-3)

Het nieuwe KHL -seizoen werd op 1 september traditioneel geopend met een wedstrijd tussen de winnaar van de Gagarin-Cup en de winnaar van het reguliere seizoen. Het werd een overtuigende overwinning voor de bezoekers uit St. Petersburg. SKA pakte daarmee zijn eerste prijs van het nieuwe seizoen, de Openings Cup.

In de voorbeschouwing op deze wedstrijd ging het veelvuldig over de trainerswissel van SKA. De inspirerende hoofdtrainer Oleg Znarok werd vervangen door Ilya Vorobyov. Hij is afkomstig van Metallurg Magnitogorsk. Daarnaast vertrokken er ook de nodige spelers. Een brok aan ervaring besloot het geluk elders te zoeken. Ilya Kovalchuk, Vadim Shipachyov, Sergei Kalinin, Mikko Koskinen, Slava Voynov en Yegor Yakovlev zullen we dit seizoen niet meer terugzien in het blauwe tenue van St. Petersburg.

De wedstrijd zelf was eenzijdig. SKA was in de Openings Cup gewoonweg te goed voor de kampioen van vorig seizoen. Al na vier minuten stond de 0-1 op het scorebord. Ondanks het overwicht van de ploeg uit St. Petersburg kwamen de gasten in de tweede periode nog wel op gelijke hoogte. Dit was ook gelijk het laatste wapenfeit van de thuisploeg. Onder aanvoering van de nog steeds overtuigend spelende Pavel Datsyuk liepen de gasten in het verloop van de wedstrijd uit naar een duidelijke 1-6 overwinning.

De goals aan de kant van de gasten kwamen op naam van Patrik Hersley, Nikita Gusev, Viktor Tikhonov, Ilya Kablukov, Nikolai Prokhorkin en de nieuwe aanwinst uit de NHL: Nail Yakupov. Albert Yarullin deed wat terug voor de thuisploeg.

De eerste slag in het nieuwe seizoen was dus voor SKA St. Petersburg. Het is nog maar het begin van een prachtig nieuw seizoen in de KHL.

Previous CHL: Skellefteå AIK, Tappara Tampere en Kärpät Oulu pakken monsterscore.
Next NHL Preview: Senators maken zich op voor een competitief seizoen