Oscar Delbrassine van Chiefs Leuven naar Chicago Cougars


Oscar Delbrassine Chiefs Leuven
Foto: Robert Bos

Oscar Delbrassine zal Chiefs Leuven verlaten. Een overstap binnen de eigen BeNe League wordt het niet voor de 18-jarige aanvaller. Hij zal verkassen naar Chicago Cougars, dat uitkomt op USPHL niveau. Chicago Cougars is geen onbekende ploeg voor de familie Delbrassine. Broer Virgil, spelend bij Luik Bulldogs, speelde er in het seizoen 2016/2017 voor hij naar de Waalse ploeg overkwam.

Coach Brad Stoffers kijk uit naar de komst van de Belg. “We zijn heel blij dat Oscar bij Chicago komt spelen. Zijn broer behoorde tot de top-6 en was van grote waarde voor het team. Ik verwacht ongeveer hetzelfde van Oscar, al komt hij op een jongere leeftijd naar ons toe. We hebben de laatste tijd contact gehouden met de familie en nu was de tijd rijp voor Oscar om de overstap te maken.”

Oscar Delbrassine Chiefs Leuven
De nieuwe werkomgeving van Oscar Delbrassine in Chicago

Delbrassine, vorig BeNe League seizoen goed voor zes goals en acht assists, zal eind augustus bij zijn nieuwe ploegmakkers aansluiten.

Previous Opluchting voor kampioen Washington; John Carlson tekent bij
Next CHL: Groepsindelingen en speelschema bekend!