Tilburg Trappers op matchpoint tegen Hannover Scorpions


Tilburg Trappers Hannover Scorpions Oberliga playoffs Face-Off ijshockey
Foto: Arie Leeuwesteijn

In een wederom volgepakt en bruisend Stappegoor gingen de Tilburg Trappers goed van start tegen de Hannover Scorpions. Binnen 29 seconden konden de mannen van coach Bo Subr al in de power play modus. Drie grote kansen leverde dat op voor Mitch Bruijsten, Reno de Hondt en Giovanni Vogelaar, maar zoals eigenlijk de hele wedstrijd al zou blijken was goalie Bjorn Linda een te grote sta in de weg.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Na ruim een kwartier spelen was het dan toch Mitch Bruijsten die de 1-0 kon aantekenen. Hij had er wel een rebound voor nodig want goalie Bjorn Linda liet zich niet met een poging al passeren. Een high sticking van Jordy van Oorschot leverde een power play voor de Duitsers op, de deur van de strafbank was net dicht maar kon meteen weer open want Patrick Schmid liet een onhoudbaar schot los wat achter Ian Meierdes verdween.

In periode twee waren de Trappers wederom de bovenliggende partij, maar moesten ze wachten tot minuut 34 toen Danny Stempher eindelijk weer een gaatje vond in de Berlijnse muur die gisterenavond in de goal van Hannover stond. Na de 2-1 moest Ian Medeires nog twee keer handelend optreden omdat de Duitsers wat meer druk gingen zetten, maar hij liet zich niet meer passeren en na 40 minuten gingen beide teams weer naar de kleedkamers om zich op te gaan maken voor het slotakkoord.

Foto: Arie Leeuwesteijn

In periode drie kon je merken dat de Scorpions het moesten doen met maar drie lijnen en daar konden de Trappers uiteindelijk van profiteren. Al duurde dat nog redelijk lang voordat ze echt toesloegen pas vijf minuten voor tijd moest Bjorn Linda weer capituleren op een schot wat van richting werd veranderd door Mitch Bruijsten. Reno de Hondt prikte de 4-1 nog binnen een paar minuten voor tijd.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg reist zaterdag al weer af naar Hannover om zich goed voor te bereidden op de wedstrijd van zondag om te zien of ze de finale van de Oberliga wederom kunnen bereiken of dat er dinsdagavond nog een vijfde wedstrijd voor nodig zal zijn.

Onze Cor Machielsen in gesprek met goalie Björn Linda auf Deutsch.

Ed Versteeve in gesprek met Mitch Bruijsten.

Ed Versteeve in gesprek met Giovanni Vogelaar.

Previous CSKA op voorsprong na winst in St. Petersburg
Next Frozen Four: titelstrijd tussen Minnesota-Duluth en Notre Dame