Verrassende nederlaag SKA, CSKA pakt volle winst, Salavat en Ak Bars op gelijke hoogte


Every Day Is A Great Day For Hockey (Mario Lemieux). De playoffs KHL zijn in volle gang. Verrassende nederlaag voor SKA. CSKA pakt tweede winst. Salavat en Ak Bars op gelijke hoogte. Patrick van Rijswijk zet het voor je op een rijtje.

Western Conference

SKA St. Petersburg – Lokomotiv Yaroslavl 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

(Gelijke stand in serie 1-1)

Vorig seizoen verraste Lokomotiv door CSKA uit te schakelen. In de eerste wedstrijd leek een zelfde verrassing ver weg. Na de winst in St. Petersburg is alles weer mogelijk. In eerste instantie leek de wedstrijd een kopie te worden van de voorgaande wedstrijd. Vadim Shipachyov opende de score voor de thuisploeg. Hierna haperde het bij SKA. De tweede periode werd dan ook gedomineerd door de bezoekers. Door treffers van Artur Kayumov en Ilya Lyubushkin werd zelfs een 2-1 voorsprong genomen. De thuisploeg ging in de derde periode op zoek naar de gelijkmaker. De mannen van coach Dmitry Kvartalnov gaven echter geen krimp. Lokomotiv-goalie Alexander Sudnitsin werd niet meer gepasseerd. De verrassing was compleet. Met een gelijke stand gaat de serie nu richting Yaroslavl.

CSKA Moscow – Jokerit Helsinki 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

(CSKA leidt de serie 2-0)

Hoe krijg je de puck langs CSKA-goalie Ilya Sorokin? Hij had zijn vijfde shutout in zes playoff wedstrijden. CSKA oogt gedegen. Zo ook in de tweede wedstrijd. Jokerit had weliswaar met 28 schoten een groter aandeel in de wedstrijd. Het moest wederom zijn meerdere erkennen in de sterke thuisploeg. In de eerste periode kreeg CSKA de puck niet langs Jokerit-goalie Kari Ramo. Hij moest echter in het tweede bedrijf wel buigen voor een treffer van Mikhail Grigorenko. De genadeklap kwam in de derde periode door Sergei Andronov. De serie gaat nu richting Finland. Het is wachten op een opleving van Eeli Tolvanen en zijn ploeggenoten.

Eastern Conference

Ak Bars Kazan – Metallurg Magnitogorsk 4-1 (1-0, 3-1, 0-0)

(Gelijke stand in serie 1-1)

Zowel Danis Zaripov als Yaroslav Kosov scoorden tegen hun voormalige werkgever. Ak Bars liet er in de tweede wedstrijd geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Vanaf de eerste face-off ging de thuisploeg op zoek naar revanche voor de nederlaag in de eerste wedstrijd. Yaroslav Kosov en Justin Azevedo gaven Ak Bars een verdiende 2-0 voorsprong. Metallurg stribbelde nog wel even tegen via Chris Lee. Hierna was het veteraan Danis Zaripov die de wedstrijd eigenhandig besliste met een treffer en een assist op Stanislav Galiyev. De serie tussen de rivalen gaat nu richting Magnitogorsk.

Salavat Yulaev Ufa – Traktor Chelyabinsk 3-2 OT (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)

(Gelijke stand in serie 1-1)

Vitaly Kravtsov scoorde zijn zesde goal in de playoffs. Hij kon echter niet voorkomen dat de winst dit keer naar de thuisploeg ging.  In de eerste periode duurde het maar 18 seconden. Toen lag de puck al achter Traktor-goalie Pavel Francouz. Joonas Kemppainen maakte de snelle treffer. Traktor bleef rustig en zocht naar de gelijkmaker. Deze kwam halverwege de tweede periode op naam van Paul Szczechura. De individuele klasse van Vitaly Kravtsov zette in de derde periode Traktor zelfs op voorsprong. Een 2-0 voorsprong in de serie lonkte. Het was echter toch Salavat dat aan het langste eind trok. De gelijkmaker van Alexander Loginov in reguliere speeltijd en de uiteindelijke game-winning goal in overtime van Igor Makarov. De serie is too close to call. Wat zullen de wedstrijden in Chelyabinsk ons gaan brengen?

Previous NHL Power Rankings: Vegas en Dallas sputteren op verkeerde moment
Next Heerenveen wint in eigen huis van Den Haag en zet finaleserie op 1-1