Tilburg Trappers naar kwartfinale na clean sweep tegen Blue Devils Weiden


Tilburg Trappers Blue Devils Weiden Oberliga Playoffs ijshockey Face-Off

Tilburg Trappers heeft gebroken met een vloek in de Oberliga. De laatste twee edities van de playoffs vloog de kampioen van Nord er direct in de eerste ronde van de playoffs uit. Niet Tilburg Trappers. Het won gisteren het derde duel van Blue Devils Weiden op Stappegoor met 5-2, pakte een clean sweep in de serie, en staat bij de laatste acht. De tegenstander is nog niet bekend.

DON’T BLINK

Het duel begon flitsend; Parker Bowles had welgeteld 30 tellen nodig, om het rubber voor het eerst in de Duitse netten te kegelen. Hij verraste Devils goalie Johannes Wiedemann in de korte hoek. Heel Stappegoor ging er eens lekker voor zitten, zag dat de thuisploeg de betere was, maar ook vergat te scoren. ‘Pas’ na achttien minuten viel de tweede Tilburgse treffer te noteren. Parker Bowles bediende Danny Stempher, die heel netjes binnenwerkte voor de 2-0.

Tilburg Trappers Blue Devils Weiden Oberliga Playoffs ijshockey Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

GEEN ZORGEN

Ook in de tweede doorgang kende Trappers geen zorgen. Zelf nam de ploeg het Duitse doel liefst 22 maal onder vuur, waar de Duitsers niet vaak gevaarlijk konden worden. Na drie minuten liet ook Kevin Bruijsten zich als doelpuntenmaker op de sheet zetten, en was het duel -voor het geval dat niet duidelijk was- gespeeld. Captain Ivy van den Heuvel zette de 4-0 op de borden, maar wie dacht dat Tilburg naar een monsterzege zou schaatsen kwam bedrogen uit. Daar zag het de Brabanders te veel kansen voor missen in deze fase.

Tilburg Trappers Blue Devils Weiden Oberliga Playoffs ijshockey Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

IDENTIEK

Identiek aan het eerste duel van afgelopen vrijdag, zorgden de Duitsers ook dit duel weer voor wat onrust in de Trappers harten. Na 35 tellen in het slotstuk frommelde Vitali Stahle de puck achter Ian Meierdres voor de 4-1. En uit het niets hervond Weiden een stukje moed en elan. Met enkele puike saves hield Meierdres zijn goal schoon, maar op de power play kwamen de Blue Devils op 4-2 via Peter Hendrikson. Er waren nog een kleine drie minuten te gaan. Zou het dan toch?

‘Nee’, was het antwoord van Max Hermens 30 seconden na de tweede treffer van Weiden. Hij deponeerde de puck in het lege net, dat Blue Devils keeper Wiedemann had achtergelaten om nog meer te forceren.

Tilburg Trappers Blue Devils Weiden Oberliga Playoffs ijshockey Face-Off
Foto: Arie Leeuwesteijn

Door de 5-2 zege is de clean sweep een feit, en kan Tilburg een week rust pakken voordat het opnieuw aan de bak moet. Woensdag 21 maart verschijnt de nieuwe tegenstander op Stappegoor. Welke dat wordt? Dat is nog even afwachten. Na afloop gaven Bo Subr en de symphatieke coach van Blue Devils, Ken Latta nog even hun visie op de wedstrijd.

Previous AHL update met een kijk op de San Jose Barracuda
Next Alle informatie over de BeNe League Finale: HIJS Hokij Den Haag vs UNIS Flyers Heerenveen