Trappers ontvangt de vossen, kraker Nijmegen vs Den Haag


Face-Off IJshockey BeNeLeague Vrijdag

Na de afgelasting van gisteren in Herentals, gaan we dan nu toch echt wel het ijshockeyweekend aftrappen met drie lekkere duels. Wat wordt er gespeeld? Een overzicht:

TILBURG TRAPPERS – FÜCHSE DUISBURG

Tilburg Trappers ontvangt vanavond in de eigen Stappegoor Füchse Duisburg. De Brabanders verloren vorige week na overtime bij Moskitos Essen, maar hebben nog steeds een marge van vijftien punten op de nummer twee. Duisburg zit klem in het vossenhol. Het wist van de laatste zes duels geen enkele zege uit het vuur te slepen. Trappers won twee van de eerdere drie ontmoetingen met Duisburg, waarbij het opvallend is te noemen dat de ploeg die het eerst scoort in deze wedstrijden, de winst grijpt. Een uitverkocht Stappegoor zal een hels decor gaan worden voor de gasten. Vanaf 20:00 uur barst de strijd los.

AHOUD DEVILS NIJMEGEN – HIJS HOKIJ DEN HAAG

De kraker van de avond vinden we in het Nijmeegse Triavium waar AHOUD Devils Nijmegen koploper HIJS Hokij Den Haag ontvangt. AHOUD zal in ieder geval beter willen starten tegen Den Haag als dat het in de Haagse Uithof deed. Binnen no-time was het 3-0 voor de ploeg van Chris Eimers. Dat AHOUD er weer een wedstrijd van wist te maken, tekent het feit dat alles op zijn plaats valt dit seizoen in Gelderland. In Den Haag is op de ranglijst alles crescendo voor Chris Eimers en zijn mannen, toch wint de koploper de laatste weken niet makkelijk. Een mooie pot op voorhand, waar de puck om 20:30 uur lekker op het ijs klettert!

ZOETERMEER PANTERS – UNIS HEERENVEEN FLYERS

Voor Zoetermeer Panters komt het er vanavond definitief op aan; als de ploeg van Ondrej Kratky niet weet te winnen, dan is het definitief uitgeschakeld voor een plaats om de playoff tickets. Heerenveen weet dat één van de concurrenten sowieso punten gaat verspelen in Nijmegen, dus winst zou de Friezen erg lekker uitkomen. De regerend BeNe League kampioen is echter niet in absolute topvorm, en dat blijft hoe dan ook gevaarlijk. Ook als je afreist naar de Zoetermeerse Silverdome. Wie pakt de zeer nuttige zege? Om 20:45 uur gaat het duel van start!

Previous U18 Captain en Forward: Marée Dijkema
Next PRIJSVRAAG: Win kaarten voor de voorvertoning van Andere Tijden Sport documentaire