Stunt Trappers tegen Nijmegen, Herentals en Luik winnen

Trappers Toekomstteam AHOUD Devils Nijmegen ijshockey Face-Off

Vier duels vanavond in de BeNe League; daarin plaatste Trappers Toekomstteam een stunt door na shootouts te winnen van Nijmegen, en zagen we Luik (moeizaam) winnen van Chiefs Leuven, en zagen we Herentals in het andere Belgische onderonsje tegen Antwerp zegevieren.

TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM – AHOUD DEVILS NIJMEGEN 4-3 SO

Ze waren er vrijdag al dichtbij, maar vanavond lukte het dan wél. Tilburg Trappers Toekomstteam stuntte met een overwinning op nummer twee AHOUD Devils Nijmegen. Shootouts moesten de winnaar aanwijzen, maar de zege smaakte er niet minder om in Brabant.

Nijmegen had het niet makkelijk op Stappegoor. Het speelde niet agressief genoeg, en Trappers bleef overeind. Pas halverwege het duel ontbrandde de wedstrijd. Kay Gielen opende de score voor Nijmegen, maar nog geen minuut trof Jeroen van den Broek doel namens Trappers. Jasper Nordemann, overgekomen van Tilburg, zette Devils opnieuw op voorsprong, maar ook die verdween van het bord door de gelijkmaker van Jim Gudden.

In het slotstuk bracht Marc Donders Tilburg voor het eerst op voorsprong, maar deze werd door Wesley Hendriks vakkundig weggepoetst. Met een 3-3 stand werd de overtime opgezocht, waar geen treffers meer vielen. Wouter Sars bracht zijn ploeg de volle buit, zodat na de overtime nederlaag in Den Haag nu het zoet van de overwinning smaakte tegen Nijmegen.

CHIEFS LEUVEN – LUIK BULLDOGS 2-3 OT

Chiefs Leuven ontving in Luik Bulldogs een ploeg die in bloedvorm verkeert. Chiefs is zelf ook aan een redelijke opmars bezig, en wilde de huid duur verkopen. Dat lukte uitstekend, want de vroege voorsprong door Eric Springer was een feit. Cheyne Matheson herstelde het evenwicht weer, waarna je zou verwachten dat Luik wakker was. Leuven had er maling aan en nam door opnieuw Eric Springer een 2-1 voorsprong.

Chiefs Leuven Luik Bullsdogs ijshockey Face-Off

In het middenstuk knalde ook Cheyne Matheson zijn tweede treffer tegen de netten. De 2-2 stand bleef lang overeind, sterker nog; gescoord werd er niet meer in de resterende 34 minuten van het duel. We hadden het duel ook om kunnen dopen tot Eric Springer vs Cheyne Matheson. Die laatste scoorde vroeg in overtime de winnende treffer en was dus hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de Luikse zege.

ERA RENOMAR HYC – ANTWERP PHANTOMS 5-3

De mannen van Herentals konden uitstekend zaken doen. Het zag Den Haag, Heerenveen, Nijmegen, Luik en Geleen allemaal punten verspelen. Dan moest het wel voorbij Antwerp Phantoms geraken in eigen huis. Phantoms verkocht de huid duur, want pas na achttien minuten spelen wist Ben Vercammen de eerste Herentalse treffer te noteren. Lukasz Bartak scoorde vroeg in de tweede doorgang de gelijkmaker, maar Shawn Hulshof poetste dat vlekje twee minuten later weer weg.

Het duel bleef lange tijd spannend en in evenwicht. Ben Coolen leek Herentals in veilige haven te schieten door voor 3-1 te zoren. Akke Klijsen zorgde binnen de minuut voor een hernieuwde aansluiting. In de laatste twee minuten van het duel vielen nog eens drie treffers; twee voor de thuisploeg en één voor Antwerp. Een moeizame zege, maar de punten zullen met gejuich in Herentals ontvangen zijn.

LACO EATERS GELEEN – RED EAGLES DEN BOSCH 4-0

Geleen won vanavond verdiend met 4-0 van Den Bosch, dat met amper drie fitte lijnen naar Limburg was afgereisd. Assistent coach Alf Philippen van Geleen hoopte op één of twee snelle goals en die vielen ook  via Lars van Sloun en Jordi Laan. Of de eerste echt zat zullen we nooit weten, maar het gebrek aan juichende spelers en een stille tribune zeggen misschien meer dan genoeg. De 2-0 was een van de weinige goede aanvallen van Geleen, dat geen moment in gevaar zou komen in de eerste periode. Een power play leverde ook nog een derde goal op via opnieuw Lars van Sloun.

Laco Eaters Gelaan Red Eagles Den Bosch ijshockey Face-Off

Vanaf periode twee daalde het niveau. Geleen kwam niet fatsoenlijk in de buurt van de Bossche goalie, Den Bosch kon gewoon niet anders dan tegenhouden. Geleen scoorde nog wel een knappe goal door Vadim Gyesbreghs, maar in periode drie was de koek op. Veel kleine blessures aan beide kanten hielpen ook niet mee, maar op de zege was niet veel af te dingen.

Geleen boekte een verdiende zege, maar Den Bosch was lang niet slecht. Bosschenaar Ceaney van Uytrecht was het daar mee eens: ,,We komen helaas snel achter, maar daarna had Geleen alleen maar schoten van de blauwe lijn’. ‘Uiteindelijk hebben we nog maar vier verdedigers over en twee aanvalslinies met een extra man erbij. Conditioneel waren we op, maar we kwamen niet echt meer in de problemen’’