Trappers neemt de punten na overtime mee uit Hamburg


Trappers Crocodiles Face-Offf
Foto: Arie Leeuwesteijn

Tilburg Trappers heeft opnieuw een zege geboekt. De Brabanders, die zonder Nardo Nagtzaam en Mitch Bruijsten aantraden, wonnen na overtime met 4-5. Door de tweepunter en de zege van Leipzig op Rostock, staan de Brabanders nu een punt achter op Ice Fighters.

STERKE START

Tilburg startte sterk tegen Crocodiles en had vroeg de overhand. Tot een vroege treffer leidde het echter niet. Toen Mickey Bastings een 2+2 straf kreeg voor high sticking, drongen de gastheren ietsjes aan. Diezelfde Bastings was amper weer op het ijs te vinden of hij opende de score. De voorsprong van Trappers was volledig verdiend te noemen.

In het middenstuk was het duel iets meer in evewicht. Maar, zoals vaker dit seizoen, was Parker Bowles het goudhaantje. De import, bezig aan een ijzersterk seizoen, verdubbelde de marge. Via een 5 on 3 power play kwam Crocodiles terug, maar via Brock Montgomery nam de ploeg van Bo Subr toch weer twee goals afstand. Een minuut voor de tweede dweilpauze kwam Hamburg weer op één treffer.

SPANNEND SLOT

De gastheren gaven niet op, en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam ook na een kleine zes minuten spelen in het slotstuk via Moritz Israel. Tilburg gaf nog even gas en zag dat beloond worden met de tweede treffer van Mickey Bastings die een prima partij op het ijs legde. Ook Hamburg schakelde een tandje bij in de slotfase. Na straffen voor Bowles en Montgomery, bracht Israel de ploegen vier minuten voor tijd weer in evenwicht, opnieuw met twee man meer op het ijs. Met een 4-4 stand werd overtime bereikt.

Tilburg moest voor de vijfde keer in extra speeltijd de winst afdwingen, en het bleef ook in de vijfde poging op een 100% OT record staan. Mickey Bastings werd de held na twintig tellen, en hattrick hero voor zijn ploeg door de 5-4 binnen te knallen en het Tilburgs feestje compleet te maken.

Opvallend feit dit duel: Aantal strafminuten van Hamburg: twee. Aantal strafminuten Tilburg: 24. Zondag gaat Tilburg verder, dan thuis op de eigen Stappegoor tegen Hannover Indians

Previous Time Out: Akim Ramoul
Next NHL SALARY CAP OMHOOG