Geleen zet HYC opzij, Flyers winnen van Chiefs


Laco geleen eaters HYC Face-Off

Vier duels vanavond in de BeNe League vanavond. Laco Eaters Geleen won de topper van HYC, en in Heerenveen won Flyers gedecideerd van Chiefs Leuven. Den Bosch speelde een puike partij tegen Eindhoven, en Luik denderde over Tilburg Trappers heen.

LACO EATERS GELEEN – ERA RENOMAR HYC 3-0

Laco Eaters Geleen herstelde zich uitstekend van de tik die HIJS Hokij Den Haag vrijdag uitdeelde. Het versloeg op de eigen Glanerbrook HYC met 3-0. De openingsfase ging gelijk op, maar daarna was het woord aan de thuisploeg. Tom Marx en Vadim Gyesbreghs lieten het Belgische net bollen, en op beide treffers was Lars van Sloun de aangever.

In het middenstuk een zelfde laken een pak. Twee teams die goed aan elkaar gewaagd waren, maar waar Geleen scherper was. Op exact een half uur spelen haalde Slawomir Krzak de trekker over en stapte Eaters met een 3-0 voorsprong de kleedkamer in. In het slotstuk moest HYC komen. Het kwam wel, maar in gevaar kwam de zege van de thuisploeg nimmer. Beide ploegen wisten geen treffers meer op de kaart te zetten. Een dure nederlaag voor de Belgen, die Geleen door de zege de koppositie van de BeNe League weer zagen opeisen.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – CHIEFS LEUVEN 6-0

Flyers Chiefs Leuven Face-OFf
Foto: UNIS Flyers Twitter

Heerenveen moest ‘simpelweg’ de punten in de eigen Thialf houden. Chiefs Leuven is een ploeg die, mits de heupen losgaan, het elk team lastig kunnen maken. Dat bleek in Friesland vandaag niet het geval. Heerenveen speelde gretig in de openingsfase, en zag via Brent Janssen de 1-0 op het bord komen. Leuven kwam er niet aan te pas in het eerste deel. Treffers van Ronald Wurm (2x) en Lars den Edel op de power play, zorgden voor een 4-0 voorsprong.

In het tweede deel viel het tempo iets terug, maar kreeg Flyers voldoende kansen. Doelman Keanu Evers stond op zijn post, en Tony Demelinne zag een inzet van de lijn gehaald worden. Het duurde zelfs tot de slotfase van de wedstrijd voor er weer een treffer viel. Tony Demelinne en Kevin Nijland tilden in de laatste vijf minuten de eindstand naar 6-0. Een welkome zege voor de Friezen, die morgen op bezoek gaan in Eindhoven.

RED EAGLES DEN BOSCH – EINDHOVEN KEMPHANEN 4-5

Red Eagles Den Bosch Eindhoven Kemphanen Face-Off
Foto: Kemphanenfan

Dat er geen ‘zekerheidjes’ bestaan bewees het duel tussen Red Eagles Den Bosch en Eindhoven Kemphanen. Zekerheidjes in derby’s moet men al helemaal uitsluiten. Alhoewel… Na 18 seconden lag de puck voor de eerste maal in het Bossche doel, via een treffer van Kayo van Zoest. Den Bosch kwam goed voor de dag, ook al zal men in Eindhoven zeggen dat het tempo veel te laag lag. Jerry Kinneging bracht de ploegen weer in evenwicht. Toch was het Kemphanen dat met de voorsprong ging rusten via Damian Kluijtmans.

Red eagles kemphanen Face-Off
Foto: Roel Louwers, ISO Sports

In het tweede deel leken Nick Verschuren en Lucca Kluijtmans Eindhoven in veilige haven te schaatsen. Maar niets was minder waar. Nadat Daan Boogaardt de 2-4 binnenlegde, bracht Ritchie van Hulten de marge weer op drie. Niclas Henningson en Niels Lemans brachten Den Bosch weer terug naar 4-5. Met samengeknepen billen moest Eindhoven de laatste twee minuten overeind blijven, maar het lukte. Al met al een puike prestatie van de jonge Bossche ploeg, maar de punten gingen mee naar de lichtstad.

LUIK BULLDOGS – TILBURG TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 10-1

Kai Willems maakte zijn debuut voor Luik Bulldogs. De aanvaller kwam over van Geleen, waar hij weg werd gestuurd. De jongelingen van Trappers thuis of uit is een wereld van verschil. Dat was vanavond opnieuw een gegeven. Binnen vijf minuten had Akim Ramoul er al twee achter Mitchel Hamers liggen. Aan het einde van de eerste periode stond de teller al op 6-0. Luik denderde door, en pas bij 9-0 kon Sander Horvers de eer redden voor Trappers. Uiteindelijk sloten de ploegen af op 10-1, waarmee Luik weer enigszins aanhaakt in de middenmoot.

# TEAM GP W OTW OTL L PTS +/-
1 Laco Eaters Geleen 10 6 1 1 2 21 +15
2 Eindhoven Kemphanen 10 7 0 0 3 21 +10
3 Unis Flyers Heerenveen 9 6 0 1 2 19 +19
4 AHOUD Devils Nijmegen 9 6 0 0 3 18 +22
5 ERA Renomar HYC 8 5 1 0 2 17 +20
6 HIJS Hokij Den Haag 7 5 1 0 1 17 +20
7 Luik Bulldogs 9 4 0 0 5 12 0
8 Amsterdam Tigers 9 3 1 0 5 11 -15
9 Chiefs Leuven 7 3 0 1 3 10 -13
10 Zoetermeer Panters 9 2 1 1 5 9 -2
11 Trappers Toekomstteam 9 2 0 1 6 7 -17
12 Antwerp Phantoms 7 2 0 0 5 6 -12
13 Red Eagles Den Bosch 8 0 0 0 8 0 -42
Previous Kai Willems naar Luik Bulldogs
Next Tilburg ontvangt Black Dragons, topper in Eindhoven, Belgische bekerclash