Vegas Golden Knights blijft verbazen, eerste zege Buffalo Sabres


Face-Off NHL Recaps

Een rustige zondag met ‘slechts’ drie duels. We zagen Vegas Golden Knights opnieuw winnen en Buffalo Sabres de eerste zege van het seizoen noteren. Sven van der Oost blikt terug.

Vegas Golden Knights – Boston Bruins 3-1

Knights goalie Malcolm Subban mocht voor het eerst starten in de goal, en dat tegen zijn voormalig teamgenoten van de Bruins. Hij deed dit met verve en pakte zijn eerste NHL overwinning. De Knights namen een 2-0 voorsprong, en even leek het er op dat Subban zijn debuut kon opluisteren met een shutout. 55 seconden voor tijd kwamen de Bruins terug tot 2-1. Met nog veertien tellen op de klok maakten de Knights een empty netter waardoor de prestaties in Las Vegas boven verwachting blijven.

Anaheim Ducks – Buffalo Sabres 1-3

De Buffalo Sabres hadden dit seizoen nog niet een keer weten te winnen. Maar daar kwam afgelopen nacht verandering in. Door een knappe overwinning in een lastige uitwedstrijd op de Anaheim Ducks is Buffalo van de hatelijke 0 af. Na amper een minuut lag de puck er in voor de Sabres. Anaheim kwam nog wel terug naar 1-1, maar de Sabres roken de kans op een overwinning en grepen deze kans met beide handen aan. Het was voor Sabres coach Phil Housley zijn eerste overwinning ooit in de NHL.

Los Angeles Kings – New York Islanders 3-2

Voor de tweede keer op rij scoorde Drew Doughty de game winning goal voor de LA Kings. Hij deed dat deze keer tegen de NY Islanders shorthanded. Darcy Kuemper mocht voor het eerst starten als goalie voor de Kings. Hij was meteen belangrijk door in de laatste 35 seconden, bij een 3-2 voorsprong, maar liefst twee belangrijke reddingen te maken en zo de overwinning voor de Kings binnen te halen.

Previous CHL Update: Poulefase klaar, playoff schema bekend
Next BvB Review : Leuven Chiefs twee maal onderuit!