Flames winnen bij debuut Jagr, New Jersey Devils blijft winnen


Face-Off NHL Recaps

Los Angeles Kings – Calgary Flames 3-4 OT

Een heerlijke wedstrijd, waarvoor een overtime nodig was om de winnaar te bepalen. Alle aandacht ging natuurlijk uit naar Jaromir Jagr maar in zijn eerste wedstrijd voor de Flames in het Staples Center was hij nog niet zo on fire. Wederom was het goalie Mike Smith die zijn stempel op de wedstrijd drukte met 42 saves en Sean Monahan die de OT winner binnen schoot na een prachtige tic tac toe aanval. Bij de Kings maakte Dustin Brown indruk door de stand binnen 2 minuten om te buigen van 2-1 naar 2-3 maar dat bleek niet genoeg voor de Kings.

Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils 3-6

Twee teams die nog ongeslagen waren maar voor een team hield dat vanavond op. Dat moest wel vuurwerk worden. En dat werd het ook.
Miles Wood en Pavel Zacha scoorden elk twee maal voor de Devils waar Cory Schneider maar liefst 47 saves maakte. Een streak vam de Devils is nog steeds lopende, een streak die waarschijnlijk niemand zag aankomen.

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 2-3

Alex Ovechkin maakte namens de Capitals alweer zijn 8e treffer van dit seizoen. Veel hielp het niet. De Pittsburgh Penguins lieten een knap staaltje scherpheid zien door driemaal succesvol af te ronden in de Powerplay.
Een mooi debuut was er voor Defenceman Christian Djoos van de Caps. Hij verzorgde een prachtige assist op ‘Ovi’ en wist zelf ook eenmaal het net te vinden.

Colorado Avalanche – Boston Bruins 6-3

De Avalanche speelt tot nu toe een sterk seizoen. Het team verrast daarmee vriend en vijand. Het speelde zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen een team dat nog niet imponeert en waarvan afgelopen maandag ook al met 4-0 van werd gewonnen.
Het bleek een ideale tegenstander voor de Home Opener. De Avalanche waren op alle fronten te sterk voor de Bruins. Met name de aanval van de Bruins zag er bij tijd en wijle uit alsof ze geen plan hadden. Dat er alsnog drie keer werd gescoord mogen de Avalanche zichzelf zwaar aanrekenen.

Anaheim Ducks – New York Islanders 3-2

John Gibson hield met 39 saves de Ducks overeind in hun Honda Center, waarbij de andere hoofdrol was weggelegd voor Andrew Cogliano met een goal en een assist. Patrick Eaves en Ryan Getzlaf kwamen beide weer in de line up na blessures. Eaves bekroonde dat zelfs met een goal.
Bij de Islanders waren Brock Nelson met 2 goals en Joshua Ho-sang met 2 assists de betere, maar dat mocht uiteindelijk niet baten.

Previous Jaromir Jagr debuteert vannacht bij Calgary Flames tegen LA Kings
Next Max Hermens neemt break van het ijshockey