Jagr tekent in Calgary en is definitief terug in NHL


De onslijtbare Jaromir Jagr speelt komend seizoen toch in weer in de NHL. Na lang te hebben gewacht op een aanbod, werd vandaag bekend dat de Tsjech gaat tekenen bij de Flames. Het leek er lang op dat de vleugelaanvaller dit seizoen niet in de NHL zou gaan spelen. Florida Panthers verlengde zijn contract niet en er was geen andere club die hem een deal aanbod.

Volgens Pierre LeBrun van TSN zou Jagr dit weekend ook een contract aangeboden hebben gekregen van de Blues. Deze aanbieding heeft hij naast zich neergelegd. Zijn voorkeur ging uit naar het spelen voor de Flames. Daar gaat hij dit seizoen 1 miljoen dollar verdienen. Dit bedrag kan door middel van bonussen worden verdubbeld.

HC Kladno

Jagr was van plan om dit weekend voor HC Kladno (uit zijn geboortestad Kladno) te gaan spelen. Dit ging echter niet door toen hij van een NHL club opdracht kreeg om niet in actie te komen. Vermoed werd dat de Blues hierachter zaten, vanwege de recente blessuregolf in St. Louis. Nu is de vleugelaanvaller dus toch beland in de Canadese stad Calgary.

Previous Daniel Sprong: De weg naar de NHL gaat via Wilkes-Barre/Scranton
Next Dinsdag en woensdag: Champions Hockey League