Levi Boer: Vol vertrouwen de toekomst in bij New Jersey Rockets


Levi Boer Face Off
Foto: Robert Bos

Sinds de allereerste keer dat mijn vader mij de schaatsen aanstrikte, was ik meteen verkocht voor het leven aan het ijshockey – Levi Boer, New Jersey Rockets

Aan de grote klok hing het nieuws zeker niet. Maar Levi Boer is weg bij Zoetermeer Panters en speelt dit seizoen voor New Jersey Rockets. Slechts de mensen om hem heen en wat insiders wisten van zijn vertrek. ,,Ik heb zelf bewust niets in de (sociale) media geplaatst, totdat ik zeker zou weten dat ik hier kon starten. Maar de mensen om mij heen weten het, en de rest is voor mij een bijzaak.” zegt Boer vanuit zijn nieuwe werkomgeving in Amerika.

Boer gaat droom achterna

De 19-jarige forward geeft aan dat hij zijn droom achterna jaagt, iets dat in Nederland vooralsnog niet mogelijk is. ,,De reden waarom ik voor het Amerikaanse avontuur ben gegaan is omdat ijshockey in Nederland helaas redelijk klein is. Het biedt simpelweg minder toekomstperspectief dan Amerika,  voor de grote dromers onder ons.”

,,Dit komt mede door de aandacht voor de sport. Ik vind het daarom ook tof om te zien dat een pagina als Face-Off hier hun best voor doet. En dat bijvoorbeeld een club als Tilburg al enige tijd de stap naar de Oberliga heeft durven maken. ‘Work hard, dream big’, dat motto ligt mij wel.

New Jersey Rockets Face-Off

Relatief ‘laat’ begonnen

Boer begon relatief laat met ijshockey, al is laat een relatief begip als je op je zevende voor het eerst met een stick en een puck aan de slag gaat. ,,Ik ben begonnen bij Dordrecht Lions en heb de overstap gemaakt naar Zoetermeer Panters. Ik merkte gewoon dat ik méér wilde dan dat er in Nederland mogelijk was en dus heb ik de sprong gewaagd naar New Jersey Rockets.”

Niet uit de lucht komen vallen

Dat de aanvaller in Amerika is beland, komt niet helemaal uit de lucht vallen. Het is niet de eerste keer dat Boer de overtocht naar ‘de overkant’ maakt. ,,In 2013 ben ik hier voor het eerst geweest, samen met de onwijs sterke Tom en Dick Barendregt . Dat was een trainingsstage in Minnesota, en daar mochten we mee trainen met Sioux Falls Stampede uit de USHL. Zo hebben we voor het eerst mogen proeven aan het Amerikaanse ijshockey, en dat smaakte toch echt naar meer.”

In totaal was Boer al drie keer in the States. ,,Ik ben nu drie keer op try out geweest in de Verenigde Staten, en heb toen de selecties niet behaald. Maar opgeven komt niet in mijn woordenboek voor. Ik heb afgelopen zomer keihard op een vuilnisstort gewerkt, om mijn ticket te bekostigen. Nu ben ik dus bij New Jersey waar ik één seizoen in de Juniors zal spelen. Het is mijn laatste junior seizoen hier.” zegt hij.

Levi Boer Face-Off 2

Eigen koers

De reden dat Boer er geen groot nieuws van wilde maken, is dat hij zijn eigen koers vaart. ,,Buitenstaanders oordelen heel snel, vinden je dan arrogant. Dat zorgde ervoor dat ik naar erkenning of goedkeuring zocht van andere mensen. Op vroege leeftijd besefte ik dat je daar niet bezig mee wilt zijn, en daar je doelstellingen niet mee zal behalen. Ik deel graag dingen met de mensen waarvan ik hou, dát zijn de mensen die belangrijk zijn voor mij.” geeft hij stellig aan.

Leven als een prof

Niet geheel verrassend staan de dagen van de aanvaller in het teken van ijshockey. ,,Dagelijks hebben we in de ochtend skill & skating training en dan een paar uur later team training. Vervolgens staat er nog een workout in de gym op het programma. Je merkt het verschil met Nederland op de trainingen al; de competitie onderling is groter. Dit resulteert in meer concurrentie en drive, en dat is mooi om te zien want daar word je zelf beter van.”

Levi Boer Face-Off

Voorbeelden in de NHL

Natuurlijk heeft ook Boer de droom om ooit de NHL te halen. ,,Ja, dat wil iedereen. Of het lukt is een tweede. Ik vind het echter prachtig om te kijken naar de NHL. Mijn favoriete ploeg is Chicago Blackhawks, en Sidney Crosby en Connor McDavid zijn mijn favoriete spelers. Die twee zijn echt fantastisch op hun eigen manier.”

Helden voor het leven

,,Mijn vader en moeder zijn altijd mijn voorbeeld geweest, dat zijn mijn helden. Ze hebben altijd achter mij gestaan en nu weer. Toen ik aangaf dat ik voor New Jersey wilde gaan, vonden zij het fantastisch. Zonder hen was dit avontuur nooit mogelijk geweest, daar ben ik ze heel dankbaar voor.”

Blessureleed

Boer kende deze week een lastige periode, omdat hij geblesseerd is aan de enkel. ,,Deze week speelden we vier duels in een weekend. Springfield Pics, Northern Cyclones, South Shore Kings en Syracuse Stars waren de tegenstanders. Ik hoop deze week weer aan te kunnen sluiten bij de groep en dan vol gas te geven voor het aankomende seizoen!” sluit de aanvaller af die staat te popelen om weer te spelen voor het Premier team van de Rockets.

Previous Word JIJ onze Face-Off TOTO kampioen? Schrijf je NU in!
Next Blues moeten Robby Fabbri heel seizoen missen