BeNe League Preview: Eindhoven Kemphanen


Eindhoven Kemphanen Face-Off

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Rowdy van Grieken laat zijn licht schijnen op Eindhoven Kemphanen.

Afgelopen seizoen: Eindhoven was misschien wel dé verrassing van het afgelopen jaar. Na een stroef seizoen in 2015-2016, waarin het zes keer won en 24 punten verzamelde, waren de Kemphanen afgelopen seizoen ontketend! De ploeg van toenmalig-coach Willem van de Kraak verzamelde 39 punten, goed voor de tweede plek  in poule A.

Het lukte de Hanen alleen niet om deze lijn door te trekken in de playoffs. Luik Bulldogs wist de Eindhovenaren na twee wedstrijden naar huis te sturen. Met name de 9-3 nederlaag in de tweede wedstrijd was pijnlijk. In het Final Four weekend van de Nederlandse competitie greep Kemphanen net naast het brons. Amstel Tijgers won met 8-7 in extra tijd van de Brabanders.

Aangetrokken/vertrokken:  De belangrijkste move van de Kemphanen deze zomer was het behouden van de gebroeders Verschuren. De 27-jarige Nick was goed voor 34 goals en 32 assists in het afgelopen seizoen, terwijl de 24-jarige Mike veel wedstrijden miste door een beenblessure. Daarnaast werd aanvaller Ritchie van Hulten teruggebracht. Hij speelde vorig seizoen voor Tilburg Trappers. Ook werden Mike en Stef Overweg verwelkomd. Zij komen over van Amsterdam.

Daartegenover staat het verlies van verdediger Marek Pitka aan Nijmegen. De Slowaak was goed voor 39 punten vanaf de blauwe lijn en deze productie is niet makkelijk om te vervangen.

Ook achter de bank vond vernieuwing plaats, want Larry Suarez zal komend seizoen de scepter zwaaien in het IJssportcentrum. Na enkele jaren afwezigheid keert hij terug achter de bank van een club. Eerder in zijn carrière als coach was hij actief in Duitsland, Italië en bij Tilburg Trappers.

Vooruitblik: De Kemphanen willen voortborduren op het afgelopen seizoen. Het behalen van de playoffs zal volgend seizoen niet genoeg zijn. De uitschakeling in de eerste ronde deed pijn en dus wordt er gestreefd naar succes in maart. Suarez stelt zelf zich te willen nestelen bij de beste vier van de BeNeLeague. Ambitieus? Wellicht, omdat de ploeg eerst moet bewijzen dat het succes van vorig seizoen geen incident was. Onrealistisch is het zeker niet, want deze ploeg kent een goede mix tussen jeugdigheid en ervaren steunpilaren.

Keep an eye on: Door het vertrek van Pitka zal de jonge Niek van der Meulen meer speeltijd krijgen op de blauwe lijn. Vorig seizoen mocht hij al aan de BeNeLeague ruiken. In de 18 wedstrijden waarin hij vorig seizoen speelde, scoorde hij één keer en leverde hij drie assists af. Ook Boris Sevo zal aanspraak maken op de vrijgekomen speelminuten. Daarnaast kijken we uit naar de terugkeer van Ritchie van Hulten. In 2015-2016, zijn laatste volledige seizoen in de BeNeLeague, was hij goed voor 12 goals en 23 assists in 18 wedstrijden voor Zoetermeer.

Voorspelling: De Kemphanen zullen bewijzen dat het afgelopen seizoen geen fluke was en behalen opnieuw de playoffs. Pitka zal gemist worden, maar de vele jonge verdedigers die Eindhoven in huis heeft zullen ervoor zorgen dat de Kemphanen standhouden. De ploeg behaalt de playoffs, maar via een lagere klassering dan de afgelopen tweede plek in poule A. In de playoffs zal de kwartfinale overleefd worden, maar is de finale net te hoog gegrepen.

Previous Time Out: Sjoerd Idzenga
Next Kroon Casino geldschieter van talentprogramma