BREAK! Daniel Sprong meldt zich bij Pittsburgh Penguins


Daniel Sprong

Daniel Sprong heeft zich in Washington gemeld bij Pittsburgh Penguins. De Nederlander, die na een clean sweep werd uitgeschakeld in de AHL play-offs met Wilkes-Barre, start als Black Ace. Het is de derde keer dat de Nederlander zijn opwachting als Black Ace maakt in Pittsburgh.

GOED SEIZOEN

De eerste twee ‘calls’ om stand-by te staan voor Pittsburgh leverden onze landgenoot geen speeltijd op. Op het moment dat Sprong één minuut speeltijd maakt, mag hij (bij winst) een Stanley Cup op zijn palmares zetten. In zijn eerste volledige seizoen bij de Baby Pens zette hij 32 goals en 33 assists op de teller. In de play-offs ging het echter gruwelijk mis voor Wilkes-Barre; Charlotte Checkers sweepte WBS met 3-0, en Sprong kon ‘slechts’ één treffer produceren.

Daniel Sprong
Foto: WBS Penguins

SPEELTIJD

Of Sprong daadwerkelijk speeltijd gaat krijgen bij de Penguins in de play-offs? Dat zou zomaar eens kunnen. Hagelin en Malkin mistten het eerste duel in de serie tegen Washington, en met Simon en Aston-Reese staan er spelers die eerder dit seizoen ‘erbij geroepen’ werden. Never say never, en misschien… Staat Daniel Sprong wel ‘gewoon’ tijdens Game 2 in de de serie tegen Washington Capitals op het ijs.

Previous Zware blessure Ryan Collier
Next Winnipeg Jets delen dreun uit aan Nashville Predators