Heritage Classic winst voor Buffalo, Colorado verslaat Flames

Dag 146 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waaronder de Heritage Classic tussen Toronto en Buffalo.

En doordat Carolina verliest van Pittsburgh en Colorado Calgary versloeg zijn de Avalanche nu weer koploper in de NHL.
Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Buffalo Sabres – Toronto Maple Leafs 5-2

Auston Matthews scoorde zijn goal nummer 46 voor Toronto. Maar het leverde geen punten op. Twee goals voor Peyton Krebs en Vinnie Hinostroza zorgde voor de winst van de Sabres.

New York Islanders – Anaheim Ducks 4-3

De Islanders pakken de derde winst op en rij. Kyle Palmieri scoorde twee keer en Ilya Sorokin stopte 39 pucks zodat de Ducks hun vierde nederlaag op een rij leden.

Philadelphia Flyers – Montreal Canadiens 3-4 OT

Claude Giroux scoorde punt 900 voor de Flyers. In de allerlaatste minuut scoorde Rem Pitlick de gelijkmaker en Cole Caufield zorgde voor het extra punt voor Montreal.

Pittsburgh Penguins – Carolina Hurricanes 4-2

Maar liefst 41 saves had goalie Tristan Jarry nodig om met de Penguins de Hurricanes te verslaan.

Columbus Blue Jackets – Vegas Golden Knights 6-4

Met zijn eerste NHL-hattrick zorgde de 18-jarige rookie Cole Sillinger en vier punten man Oliver Bjorkstrand (1G, 3A) ervoor dat de Knights hun vierde nederlaag op een rij leden.

St. Louis Blues – Winnipeg Jets 3-4 OT

Twee minuten voor tijd scoorde Brayden Schenn de 3-3 voor St. Louis. Het extra punt ging naar Canada omdat Pierre-Luc Dubois de game winning goal in overtime scoorde.

Minnesota Wild – Nashville Predators 2-6

Terwijl voor de wedstrijd nummer negen van Wild’s Mikko Koivu naar het plafond ging leverde het geen enkel punt op. Twee goals van Roman Josi en Filip Forsberg waren voldoende voor de Predators.

Colorado Avalanche – Calgary Flames 3-0

Alle 46 schoten van de Flames werden gestopt door Colorado goalie Darcy Kuemper. Twee goals van Nathan MacKinnon deden de rest.

Vancouver Canucks – Tampa Bay Lightning 1-2

Na drie nederlagen op een rij wisten de kampioenen van Tampa Vancouver te verslaan. Goalie Andrei Vasilevskiy stopte 35 schoten.

Los Angeles Kings – Florida Panthers 3-2 SO

De winning streak van Florida eindigde op vijf. In zijn zevenhonderdste wedstrijd voor de Kings zorgde Jonathan Quick met 30 saves en drie tijdens de shootouts voor de winst.