BeNe League play-offs, Carolina Hurricanes, Trappers en WK Heren U18


Nederland U18 is onderweg op het WK in Belgrado, Division IIB. Hoe schat jij de kansen in om een medaille te pakken voor de ploeg van Theo van Gerwen? En wat verwacht jij van de Belgische ploeg?

Nederland U18

Graeme: U18 bevat zeer sterke spelers, die bijna allemaal in hun eigen competitie hebben laten zien mee te kunnen draaien met de ‘grote’ jongens. Ik ben niet goed op de hoogte van de concurrentie van de Nederlanders. Ze hebben de eerste wedstrijd winnend afgesloten, dus denk ik dat een podiumplaats er sowieso in zit.

Barend: De nummers twee en drie van vorig jaar (thuisland Servië en Kroatië) schijnen behoorlijk sterk te zijn. Ook de tegenstander van vandaag Australië, dat vorig jaar degradeerde uit Division II group A, schijnt een goede tegenstander te zijn. En dan is er het land in opbouw naar de Olympische winterspelen in 2022: China. Op het WK voor heren in Tilburg zagen we dat het heren team van China nog wel een kwaliteitsinjectie kan gebruiken. Die zal vanuit de jeugd moeten komen en dat is nu net de tegenstander van ‘onze’ jongens. Hoe ver China al is in de voorbereidingen is de vraag. Natuurlijk koet je als sporter gaan voor het hoogst haalbare. Ik hoop dat ik ongelijk ga krijgen, maar goud zal moeilijk worden.

Jay Huisman
Foto: Robert Bos

Jeroen: Met deze lichting spelers heeft Oranje echt een goede kans op eremetaal. Van onze zuiderburen weet ik echt te weinig om erover te kunnen oordelen.

Reginald: Oranje U18 moet voor goud gaan; moeilijke klus, want er zijn ook steeds verrassende generaties mogelijk bij de tegenstanders als Servië en Kroatië. Als je de Nederlandse selectie op papier ziet staan, moet goud het doel zijn. Voor België is handhaving in IIB de betrachting. Een sterke lichting, met heel wat BeNe ervaring, is net uitgegroeid naar U20 en de huidige generatie lijkt nog niet zo ver te zijn. Daarenboven viel Basim Laeremans, de aanvalsleider, met een kniekwetsuur in laatste instantie af. Dus goud voor Oranje en niet zakken voor Team Belgium en we zijn BeNe-tevree!

Previous Penguins strijden zonder Malkin en Letang met Caps en Islanders om koppositie
Next Luleå wint als enige de eerste twee wedstrijden in de play-offs